SEKEM Bekijk groter

SEKEM

Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei

9789062240302

Verkrijgbaar

In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem: de woestijn vruchtbaar maken met biodynamische landbouw, mensen werk en scholing bieden en een lerende gemeenschap opbouwen vanuit een holistische benadering.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2017

Meer informatie

In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem.

In 1977 slaat Ibrahim Abouleish een waterput en plant de eerste bomen in een stuk woestijn. Hier verwezenlijkt hij zijn droom: de woestijn vruchtbaar maken met biodynamische landbouw, mensen werk en scholing bieden en een lerende gemeenschap opbouwen vanuit een holistische benadering. Er volgen jaren van pionieren, heel hard werken en vele tegenvallers overwinnen, waarbij SEKEM veel enthousiaste mensen aantrekt. Samen bouwen ze boerderijen, verwerkende bedrijven en groothandels op. Ze zijn in staat winst te maken die ze - samen met bijdragen van Europese vriendenkringen - besteden aan scholen, praktijkonderwijs, een medisch centrum, kunstzinnige activiteiten en nog veel meer. In 2012 opent Abouleish in Caïro de Heliopolis Universiteit voor duurzame ontwikkeling.

Auteurs

Ibrahim Abouleish

Dr. Ibrahim Abouleish (1937-2017) groeide op in Egypte in een islamitisch gezin. Een boek van Goethe raakte hem zo, dat hij de Europese cultuur wilde leren kennen en in Oostenrijk ging studeren. In 1977 keerde hij terug naar Egypte om SEKEM op te bouwen. Voor zijn levenswerk ontving hij in 2003 de prestigieuze Right Livelihood Award (de 'Alternatieve Nobelprijs'). Daarna volgden vele andere internationale onderscheidingen.