Het moreel huwelijkscontract Bekijk groter

Het moreel huwelijkscontract

Een handleiding om ongewenste scheiding en vechtscheiding te voorkomen

9789086841691

Verkrijgbaar

Dit boek helpt je huwelijksverbintenis vorm te geven en zo te beschermen tegen een ongewenste en ongelukkige scheiding.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Jaarlijks worden duizenden huwelijken en relaties verbroken. Sommige van deze scheidingen verlopen in goed overleg, in harmonie en met respect voor elkaar. Andere scheidingen lopen uit op kommer en kwel, wrok en verbittering, gebroken harten.

Het is mogelijk jezelf en je geliefde te beschermen tegen een ongewenste of ongelukkige scheiding door concrete afspraken te maken. Deze afspraken moeten dan wel gemaakt worden voordat een scheiding aan de orde komt. Bij voorkeur moeten ze gemaakt worden wanneer jij en je geliefde dol op elkaar zijn.

Het moreel huwelijkscontract beschrijft uitgebreid over welke aspecten beloftes gedaan kunnen worden en welke mogelijkheden je daarin hebt. Het helpt je zo je verbintenis vorm te geven naar je eigen wensen en inzichten.

Auteurs

Wibo Mes

Wibo Mes (Nijmegen, 1966) heeft jarenlang bestudeerd wat er over huwelijk en scheiding geschreven is door juristen, psychologen, mediators, politici, theologen, romanschrijvers, historici en filosofen. Van daaruit heeft hij een geheel nieuwe benadering van de huwelijksbelofte ontwikkeld.