Echte winst Bekijk groter

Echte winst

In zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact

Sold out

Hét boek voor iedereen die met een organisatie of onderneming meer maatschappelijke impact wil bereiken.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Échte winst is hét boek voor iedereen die met een organisatie of onderneming meer maatschappelijke impact wil bereiken.

Op sprankelende wijze en met veel voorbeelden uit de praktijk beschrijft en analyseert Hoogerwerf de zeven essentiële stappen op weg naar succes. Zij neemt je mee in de wereld van non-profitorganisaties, social enterprises, burgerinitiatieven, goededoelenorganisaties, culturele ondernemingen, fondsen, coöperaties, online communities, impact investors en maatschappelijk betrokken bedrijven. Al deze organisaties en financiers zijn elk op hun eigen manier gericht op het bereiken van échte winst voor de samenleving. Dat is goed voor de organisatie, de medewerkers, de klanten én de samenleving. Hoogerwerf belicht hoe complexe vraagstukken van de wereld door innovatie, opschaling en samenwerking worden aangepakt.

"Wij vragen onze studenten zich niet af te vragen wat de samenleving voor hen kan doen, maar wat zij voor de samenleving kunnen betekenen. De BV Ik hebben we veranderd in de Coöperatieve vereniging van Wij vanuit het volle besef dat je in onze moderne samenleving een license to produce moet verdienen door verantwoord om te gaan met wat de aarde ons biedt en dit door te geven aan volgende generaties. Je maakt deel uit van een gemeenschap waar je je ook verantwoordelijk voor mag voelen, pas dan genereer je Échte winst."

Auteurs

Petra Hoogerwerf

Petra Hoogerwerf is eigenaar van Veleda advies. Ze studeerde rechtsgeleerdheid, theaterwetenschap en psychosynthese. In haar eerste functie ontwikkelde ze de eerste opleiding ‘Marketing, sponsoring en fondsenwerving’ (1993). Hierna werkt ze als adviseur voor GLP en werd ze communicatiemanager voor het ministerie van VROM. Bij de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken werkte ze als manager strategie en bedrijfs- voering en begeleider van intervisiegroepen voor topmanagers. Hierna werd zij lid Raad van Bestuur van Forum en directeur van de School of Economics van Hogeschool INHolland. Ze bekleedde diverse bestuurlijke functies, voor onder andere Stichting Julidans, SOS Kinderdorpen, SNV en VSO.

Ze is een veelgevraagd spreker en trainer en heeft diverse boeken en artikelen geschreven waaronder Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart. Eerder schreef ze met anderen Van Dromen naar Scoren, Juridische aspecten van Sponsoring, Wat is Fondsenwerving en was ze eindredacteur en auteur van het Handboek Fondsenwerving.