De gevier(endeel)de Nolf Bekijk groter

De gevier(endeel)de Nolf

9789462673731

Verkrijgbaar

Met deze essaybundel viert hemelbestormer Jan Nolf zijn zeventigste verjaardag. Een caleidoscoop die het ge(multi-)mediatiseerde fenomeen Justitie belicht. Met bijdragen van onder anderen Paul Verhaeghe, Raf Jespers, Gust Verwerft, Ivo Aertsen, Benjamin Dalle en Vincent Van Quickenborne.

Meer details

34,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 536p.

Meer informatie

Decennia geleden schreef Godfried Bomans al dat ‘waar iemand ook staat, men steeds op iemands tenen trapt’. Die wijsheid is ook van toepassing op Jan Nolf. Een paar jaar geleden noemde het Europees Netwerk Hoge Raden van Justitie Vlaanderens bekendste erevrederechter zelfs een ‘gevaar voor justitie’. De hemelbestormer vierde zijn zeventigste verjaardag. Hij deed dat onder andere met een essaybundel waarvoor veel schoon volk werd opgetrommeld: academici als Paul Verhaeghe, politici als Benjamin Dalle en Vincent Van Quickenborne en uiteraard ook mensen uit ‘zijn’ justitie. Ze zorgden voor een boek als een caleidoscoop: alle essays, of hun invalshoek nu juridisch, criminologisch, wijsgerig, journalistiek of ethisch is, belichten samen het ge(multi-)mediatiseerde fenomeen Justitie.

Met bijdragen van onder anderen Paul Verhaeghe, Raf Jespers, Gust Verwerft, Ivo Aertsen, Benjamin Dalle en Vincent Van Quickenborne.

Auteurs

Bart Nelissen

Bart Nelissen studeerde o.a. rechten en wijsbegeerte en was van 2011 tot 2021 verbonden aan het Leuvense Centre for Public Law. Sinds 2022 is hij docent aan de Erasmus School of Law.


Philip Vanstapel (red.)

Philip Vanstapel is sinds 2016 actief aan de balie en sedert 2018 praktijkassistent rechtsvergelijking (KU Leuven)