God is groot Bekijk groter

God is groot

Eten, bidden en beminnen met moslims

9789491921469

Verkrijgbaar

In God is groot verkent Mounir Samuel de rol van de islam in Nederland en de dagelijkse geloofsbeleving van islamitische jongeren en reflecteert op zijn eigen zoektocht naar zijn identiteit.

Meer details

20,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 344p.

Meer informatie

In God is groot verkent Mounir Samuel de rol van de islam in Nederland en de dagelijkse geloofsbeleving van islamitische jongeren. Hij duikt in de vele dubbellevens van jonge moslims, spreekt met afvalligen en bekeerlingen en ontmoet polderjihadisten en feministen. In hoeverre kan een belijdend christen de islamitische geloofscultuur omarmen? vraagt hij zich hardop af, kan de Nederlandse samenleving de islamitische cultuur een plek geven in de maatschappij, en hoe gaat de religieuze gemeenschap in Nederland om met prangende maatschappelijke thema’s, zoals genderrollen, transfobie, homoseksualiteit, religieus fanatisme en interreligieuze relaties? Samuel ontmoette mensen met diverse achtergronden en overtuigingen, waaruit een beeld ontstaat van een soms verdeelde maatschappij, en sterke innerlijke strijd bij veel van haar inwoners. Verder reflecteert hij doorlopend op zijn eigen moeizame zoektocht om zijn identiteit als christen en transgender partner van een moslima te ontleden.
Een buitengewoon krachtig en persoonlijk relaas, dat de vele Hollandse hangijzers blootlegt.

Auteurs

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989) is politicoloog, opiniemaker, journalist en auteur van tien boeken, waaronder Mozaïek van de revolutieLiefde is een rebelse vogel en God is groot. Hij studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit van Californië – San Diego. Voor De Groene Amsterdammer onderzoekt Samuel maatschappelijke trends en sociale revoluties, hield hij als ‘islamwatcher’ een ramadandagboek bij en maakte hij prikkelende portretten in de reeks ‘Hervormingsfundamentalisten’.