God is groot Bekijk groter

God is groot

Eten, bidden en beminnen met moslims

9789491921469

Verkrijgbaar

In God is groot verkent Mounir Samuel de rol van de islam in Nederland en de dagelijkse geloofsbeleving van islamitische jongeren en reflecteert op zijn eigen zoektocht naar zijn identiteit.

Meer details

20,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijUitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's344p.

Meer informatie

In God is groot verkent Mounir Samuel de rol van de islam in Nederland en de dagelijkse geloofsbeleving van islamitische jongeren. Hij duikt in de vele dubbellevens van jonge moslims, spreekt met afvalligen en bekeerlingen en ontmoet polderjihadisten en feministen. In hoeverre kan een belijdend christen de islamitische geloofscultuur omarmen? vraagt hij zich hardop af, kan de Nederlandse samenleving de islamitische cultuur een plek geven in de maatschappij, en hoe gaat de religieuze gemeenschap in Nederland om met prangende maatschappelijke thema’s, zoals genderrollen, transfobie, homoseksualiteit, religieus fanatisme en interreligieuze relaties? Samuel ontmoette mensen met diverse achtergronden en overtuigingen, waaruit een beeld ontstaat van een soms verdeelde maatschappij, en sterke innerlijke strijd bij veel van haar inwoners. Verder reflecteert hij doorlopend op zijn eigen moeizame zoektocht om zijn identiteit als christen en transgender partner van een moslima te ontleden.
Een buitengewoon krachtig en persoonlijk relaas, dat de vele Hollandse hangijzers blootlegt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989), voorheen bekend als Monique Samuel, is schrijver, opiniemaker, journalist en performer. Hij schreef voor De Correspondent, Trouw, NRC Handelsblad, en levert regelmatig bijdrages voor de Groene Amsterdammer, met als speerpunt mondiale ontwikkelingen en sociale revoluties. Samuel werd bekend als vaste tafelgast bij Pauw & Witteman tijdens de Egyptische revolutie en was daarna te zien in een groot aantal tv-programma's, waaronder 24 uur met... Hij schreef tot dusver negen boeken. In zijn werk richt hij zich vaak op identiteits- en minderheidsvraagstukken. Samuel reisde als fly-in-correspondent over zes continentne. Voor zijn reisverhalen en reportages won hij de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste journalistieke talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Aanmoedigingsprijs voor correspondenten tot 30 jaar (2015). Liefde is een rebelse vogel is zijn romandebuut.