Mensenhandelaren Bekijk groter

Mensenhandelaren

Verhalen en vonnissen

9789088505164

Verkrijgbaar

Vijftien persoonlijke verhalen van veroordeelde mensenhandelaren, een analyse van het juridisch kader en de concrete zaken en aandacht voor de slachtoffers geven een completer beeld van de wereld van gedwongen prostitutie dan we in jaren hebben gehad.

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

In de afgelopen 15 jaar hebben we in Nederland een goed beeld gekregen van meisjes en jonge vrouwen die via dwang in de prostitutie zijn beland en worden uitgebuit. Maar van de mannen en vrouwen die bij de uitbuiting betrokken zijn – de mensenhandelaren - hebben we nog niet zo’n duidelijk beeld. Wie zijn zij? En waarom doen zij wat ze doen? Wat zijn hun beweegredenen? Wat is hun achtergrond? Hoe staan zij in het leven?

In dit boek komen vijftien veroordeelde mensenhandelaren aan het woord. Stuk voor stuk vertellen zij over hun eigen leven. Ze laten zien: achter elk mens, achter elke daad, schuilt een verhaal, een geschiedenis.
Neem het verhaal van Jamie S. Zijn vader is pooier en Jamie leert al op heel jonge leeftijd hoe met de handel in vrouwen geld te verdienen valt. 'Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld wat mijn vader deed, ik wist niet beter.' Ondanks het feit dat Jamie en zijn moeder zwaar worden mishandeld door zijn vader, wil Jamie op hem lijken. 'Mijn vader was een bloedzuiger, maar hij is de man naar wie ik altijd opkeek. Hij was groot, breed, sterk. Ik wilde zijn als hij.'

Naast de persoonlijke verhalen wordt in dit boek aandacht besteed aan het juridische kader van de afzonderlijke zaken en aan een analyse van mensenhandelzaken van de afgelopen jaren. Ook de slachtoffers en het slachtofferschap komen aan bod.

Het boek Mensenhandelaren geeft een completer beeld van de wereld van de gedwongen prostitutie dan we in jaren hebben gehad.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anke van Dijke


Ellen de Ruiter


Van dezelfde auteur:

Linda Terpstra