SMART in de logopedie Bekijk groter

SMART in de logopedie

Doelen stellen in de praktijk

9789023254836

Verkrijgbaar

Hoe het SMART-principe - specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden - toepassen bij het formuleren van doelen voor een logopedische behandeling.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Logopedisten werken methodisch. Ze hanteren een vaste structuur bij het onderzoeken en behandelen van cliënten. Een belangrijk onderdeel hiervan is het formuleren van SMART doelen, om zo een stevige basis te scheppen voor een behandeltraject. SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

SMART in de logopediehelpt niet alleen de logopedist, maar ook de logopediestudent bij het formuleren van doelen volgens het SMART principe. Dit kunnen behandeldoelen zijn of doelen voor de persoonlijke ontwikkeling van de ervaren logopedist. Of projectdoelen of persoonlijke leerdoelen voor studenten, gericht op het behalen van de logopedische competenties van de hbo-opleiding voor logopedie.

Het boek geeft antwoord op een vraag als: Hoe pas ik het SMART principe toe bij doelen voor een logopedische behandeling?

Auteurs

Ineke de Groot

Ineke de Groot (1970) heeft in 1993 de opleiding tot logopedist aan Hogeschool Windesheim afgerond. Als logopedist heeft zij gewerkt binnen diverse settings en sinds 1997 werkt zij als docent aan de opleiding Logopedie van Hogeschool Windesheim in Zwolle. In 2014 heeft Ineke de masteropleiding Dovenstudies (Hogeschool Utrecht) voltooid.


Maartje Oosterwijk

Maartje Oosterwijk (1985) heeft in 2007 de opleiding tot logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond. In 2011 opende zij Logopediepraktijk Oosterwijk in Hoogeveen. In 2013 heeft zij de opleiding Logopediewetenschappen aan de Universiteit Utrecht voltooid. Maartje heeft meerdere jaren onderwijservaring aan de opleiding Logopedie van zowel Zwolle als Groningen.