Verkrijgbaar
Dit boek beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 24-02-2020
Module specifieke therapie bij afasie
Dit boek beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | Koninklijke Van Gorcum |
Jaar van uitgave | 2020 |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 144p. |
Module Specifieke Therapie (MST) beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).
Logopedisten en klinisch linguïsten (in opleiding) kunnen dit praktische handboek gebruiken als naslagwerk om gerichte keuzes te maken voor linguïstisch vervolgonderzoek en de invulling van de logopedische therapie. Hierbij valt te denken aan keuzes met betrekking tot de
Om een breder beeld van taaltherapie te schetsen bespreekt dit boek aanvullend de (multi)modale aanpak van therapie en CLT gericht op linguïstische niveaus, zoals semantische therapie en fonologische therapie.
De kaders van dit boek zijn hetzelfde als van het MST-oefenprogramma van de Speech Therapy app (STAPP). Ter verduidelijking van de MST-methodiek zijn de taken van de STAPP als voorbeeld opgenomen. Daarnaast verwijst het boek naar andere therapieprogramma’s
Judith Feiken werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.
Anna Huttmann werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.
Petra Links werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.