Module specifieke therapie bij afasie Bekijk groter

Module specifieke therapie bij afasie

Behandelmethodiek en diagnostiek

Verkrijgbaar

Dit boek beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Module Specifieke Therapie (MST) beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).

Logopedisten en klinisch linguïsten (in opleiding) kunnen dit praktische handboek gebruiken als naslagwerk om gerichte keuzes te maken voor linguïstisch vervolgonderzoek en de invulling van de logopedische therapie. Hierbij valt te denken aan keuzes met betrekking tot de

  • oefentaken
  • moeilijkheidsgraad
  • cues
  • strategieën
  • communicatieadviezen

Om een breder beeld van taaltherapie te schetsen bespreekt dit boek aanvullend de (multi)modale aanpak van therapie en CLT gericht op linguïstische niveaus, zoals semantische therapie en fonologische therapie.

De kaders van dit boek zijn hetzelfde als van het MST-oefenprogramma van de Speech Therapy app (STAPP). Ter verduidelijking van de MST-methodiek zijn de taken van de STAPP als voorbeeld opgenomen. Daarnaast verwijst het boek naar andere therapieprogramma’s

Auteurs

Judith Feiken

Judith Feiken werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.


Anna Hüttmann

Anna Huttmann werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.


Petra Links

Petra Links werkt als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord en heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.