Stotteren Bekijk groter

Stotteren

Van theorie naar therapie

Verkrijgbaar

In dit boek worden het ontstaan, de ontwikkeling, de diagnose en behandeling van stotteren besproken bij kinderen, jongeren en volwassenen en wordt de theorie stap voor stap vertaald naar de praktijk. 3de volledig herziene druk.

Meer details

55,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2018, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 456p.

Meer informatie

Stotteren is een complexe communicatiestoornis die niet altijd eenvoudig te verklaren of te behandelen is.
Met de juiste diagnose en therapie is vaak een goed resultaat te behalen. In dit boek worden het ontstaan, de ontwikkeling, de diagnose en behandeling van stotteren besproken bij kinderen, jongeren en volwassenen. Naast de theorie over stotteren, staan twee benaderingen centraal: het Erasmus 4-componentenmodel en het Demands & Capacities model. De aanbevelingen voor diagnostiek en therapie volgen de Nederlandse Richtlijn Stotteren bij kinderen, adolescenten en volwassenen.

De theorie wordt stap voor stap vertaald naar de praktijk van de logopedist en de logopedist-stottertherapeut. De auteurs geven vele therapiesuggesties en illustreren die met filmpjes, cliëntinformatie, anamneselijsten en heel praktische werkbladen die te downloaden zijn via de website die bij het boek hoort. De talloze voorbeelden van oefeningen ondersteunen de competenties van de therapeut.

De derde druk van Stotteren is volledig herzien. Er is een duidelijke doorgaande lijn gemaakt tussen de twee benaderingen, van het Demands & Capacities Model naar het  Erasmus 4-componentenmodel. In deze druk zijn de aanbevelingen vanuit de Richtlijn Stotteren op praktische wijze verwerkt. Tot slot is er aandacht  voor  de nieuwste inzichten in theorie en therapie bij de combinatie stotteren-broddelen met aandacht voor ‘mindful spreken’.

Dit boek is geschreven voor studenten en professionals. Voor studenten is het een eerste kennismaking met de  verschillende theoretische inzichten, achtergronden van de theorie en de therapeutische interventies bij stotteren. Voor professionals biedt het boek verdieping en ondersteuning bij het opstellen van cliëntgerichte behandelplannen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Mies Bezemer

Mies Bezemer heeft jarenlange ervaring als logopedist-stottertherapeut. Ze houdt zich ook bezig met onderwijs en met bestuurlijke activiteiten binnen de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).


Jan Bouwen

Jan Bouwen heeft jarenlange ervaring als logopedist-stottertherapeut. Hij houdt zich ook bezig met onderwijs en met bestuurlijke activiteiten binnen de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).


Coen Winkelman

Coen Winkelman is praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen en werkt tevens als docent en trainer aan diverse hogescholen en is medeauteur van de uitgaven Stotteren en Expressiever en gemakkelijker spreken.