Broddelen Bekijk groter

Broddelen

Een (on)begrepen stoornis

Verkrijgbaar

De resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de spraakstoornis broddelen verwerkt tot een concrete behandelmethode, met theoretische achtergronden, diagnostiek, therapeutische strategieën en veel voorbeelden. 2de geactualiseerde druk.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

Broddelen wordt als spraakstoornis gemakkelijk verward met stotteren: de spreker formuleert slordig en is vaak slecht te verstaan. Hijzelf én de luisteraar zien de storend vaak voorkomende versprekingen meestal slechts als slordigheden. Een tijdige en adequate behandeling van de stoornis kan veel moeilijkheden voorkomen. Broddelen is het enige handboek dat diep ingaat op dit onderbelichte onderwerp. Het boek verwerkt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek tot concrete behandelmethodes.

De auteurs bespreken de theoretische achtergronden, symptomen, diagnostiek, therapie en behandelplannen en bieden veel beproefde oefeningen. Objectieve, structurele analyses van niet-vloeiende momenten en uitspraakfouten zetten de specifieke symptomen van broddelen helder neer. Het onderscheid met stotteren wordt, vanuit de onderliggende neurocognitieve processen, heel duidelijk. Broddelen geeft gedetailleerde, goed gemotiveerde en aan de praktijk getoetste handreikingen, geïllustreerd met videofragmenten en andere materialen via de interactieve website.

De afgelopen jaren hebben nieuwe onderzoeken actuele inzichten opgeleverd. Deze zijn verwerkt in deze geactualiseerde uitgave. Er ligt minder nadruk op definities en diagnostiek en meer focus op praktijk en didactiek.

Broddelen is geschreven voor studenten logopedie en voor professionals als logopedisten, orthopedagogen en remedial teachers.

Op de website bij de uitgave staan onder andere formulieren voor onderzoek, oefeningen en videofragmenten.

Auteurs

Yvonne van Zaalen

Yvonne van Zaalen is lector Relationele Zorg bij de Haagse Hogeschool. Ook is zij strategisch adviseur onderzoek bij Fontys Paramedische Hogeschool. Eerder schreef zij voor Uitgeverij Coutinho diverse boeken over broddelen, onderzoek en interprofessioneel werken.


Coen Winkelman

Coen Winkelman is praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen en werkt tevens als docent en trainer aan diverse hogescholen en is medeauteur van de uitgaven Stotteren en Expressiever en gemakkelijker spreken.