Communicatieve taaltherapie voor kinderen Bekijk groter

Communicatieve taaltherapie voor kinderen

Verkrijgbaar

Praktische werkvormen voor communicatieve taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, met 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten.

Meer details

68,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 280p.

Meer informatie

Logopedisten behandelen vele jonge kinderen met taalontwikkelingsstoornissen. Doelgericht en op een natuurlijke, communicatieve manier werken aan taalaspecten geeft volgens onderzoek de beste resultaten. Communicatieve taaltherapie voor kinderen geeft een praktische beschrijving van de theorie van Van den Dungen (2007). Dit praktijkboek biedt logopediebehandelingen die weinig voorbereidingstijd vragen en communicatief en zeer doelgericht zijn.

Communicatieve taaltherapie voor kinderen is het eerste boek dat praktische werkvormen aanbiedt voor communicatieve taaltherapie aan kinderen met taalontwikkelingsstoornissen met een talige leeftijd van 2;6 tot 6;0 jaar. De doelen voor het lexicon, de morfosyntaxis en de pragmatiek worden in het boek helder en overzichtelijk uitgewerkt. Het boek bestaat uit 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten voor de logopedische behandeling. Bij iedere activiteit staat welke materialen nodig zijn en hoe de activiteit uitgevoerd kan worden. De aantrekkelijke afbeeldingen bieden een goede aanvulling en ondersteuning.

Dit boek is bedoeld voor logopedisten en logopediestudenten. Ook leerkrachten, groepsleiders, remedial teachers en ouders kunnen het, onder begeleiding van een logopedist, gebruiken.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marianne Rodenburg–-van Wee

Marianne Rodenburg-van Wee is als logopedist werkzaam bij Kentalis.


Josien Koopman

Josien Koopman is logopedist in Logopediepraktijk Venhuizen en in Zonnehuizen.


Chantal de Wit

Chantal de Wit werkt als prelogopedist bij orthopedagogisch dagcentrum de Carrousel en in Logopediepraktijk Butterhuizen.