Het kapitaal - deel 1 Bekijk groter

Het kapitaal - deel 1

Graphic Classic nr. 2

9789064457005

Sold out

Deze Graphic Classic legt de basisprincipes van Marx' theorie helder uit maar is geen letterlijke weergave van zijn oorspronkelijke complexe wetenschappelijke analyse.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

'A classic is something that everybody wants to have read and nobody wants to read.' - Marc Twain

Robin heeft samen met zijn vader een boerderij met een klein kaasbedrijfje. Rijk wordt hij daar niet van maar het is eerbaar werk en ach, onze jonge held heeft andere besognes. Tot hij op een dag Daniël, een investeerder, tegen het lijf loopt die met één vraag zijn leven verandert. Of Robin niet snel geld wil verdienen? Daniël voelt z'n hoofd duizelen als hij de man hoort jongleren met termen als 'schaalvergroting', 'bandwerk' en 'meerwaarde', en hapt toe. Het begin is moeizaam. Die klagende arbeiders! De magere kwaliteit van hun werk! Maar Rome is ook niet op één dag gebouwd. Van zodra Daniël Robin ervan overtuigt dat arbeid een 'goed' is dat je goedkoop aankoopt en efficiënt gebruikt, keren de zaken...

Wat is meerwaarde? Hoe wordt de prijs van een product berekend in onze maatschappij? Hoe ontstaat accumulatie? Deze Graphic Classic legt de basisprincipes van Marx' theorie helder uit. Geen lange of ingewikkelde theoretische beschrijvingen, maar wel een verhaal dat duidelijk toont hoe het hele productiesysteem gebaseerd is op uitbuiting.

Auteurs

Karl Marx

Karl Marx (1818-1883) is de geestelijke vader van het marxisme. Hij woonde en werkte in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Engeland. Naast Het Communistisch Manifest schreef Marx ook andere klassiekers als Het Kapitaal en Loon, prijs en winst.


Persartikels

MangaHeuvel (01-11-2010)
(...) Zowel Oorlog en Vrede als Het Kapitaal tonen dat deze collectie een enorm potentieel herbergt. De Graphic Classic geven een eenvoudig maar volledig beeld van het origineel en maken het toegankelijk voor een breed publiek. Echte aanraders! - volledige bespreking lezen

Campuskrant (KULeuven) (27-10-2010)
Interview met vertaalster Nele Noppe