Literair mechaniek Bekijk groter

Literair mechaniek

Inleiding tot de analyse van verhalen en gedichten

Verkrijgbaar

Dit boek biedt inzicht in de manier waarop literaire teksten door hun vormgeving bepaalde effecten bereiken en visies overdragen.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 352p.

Meer informatie

Wat maakt een tekst tot poëzie? Hoe werkt lyriek? Welke principes zorgen ervoor dat een verhaal een verhaal is? Waaruit bestaat het literaire mechaniek van teksten?

Literair mechaniek geeft antwoord op dit soort vragen. Het biedt inzicht in de manier waarop literaire teksten door hun vormgeving bepaalde effecten bereiken en visies overdragen. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel behandelen de auteurs de twee hoofdgenres: lyriek en verhalende teksten. De aspecten van poëtisch taalgebruik en de analyse van poëzie staan centraal in het tweede deel. In het derde deel bespreken de auteurs het begrippenkader dat ingezet kan worden bij de analyse van verhalende teksten.

Literair mechaniek is bedoeld voor letterenstudenten die zich de analyse en interpretatie van verhalen en gedichten eigen willen maken, maar ook voor ieder ander die geïnteresseerd is in de werking van het literaire mechaniek.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Erica van Boven

Erica van Boven is verbonden aan de sectie Moderne Nederlandse Letterkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.


Gillis Dorleijn

Gillis Dorleijn is verbonden aan de sectie Moderne Nederlandse Letterkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.