Einstein en de kunst van het zeilen Bekijk groter

Einstein en de kunst van het zeilen

Praktijkboek over leiderschap en communicatie

9789088502071

Verkrijgbaar

Dit tijdloos managementboek biedt een aantal theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeem- en Communicatietheorie, maar helpt vooral bij de zoektocht naar de rol van de leidinggevende in een snel veranderende omgeving.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 14de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Van dit tijdloze managementboek zijn inmiddels ruim 37.500 exemplaren verkocht! (14de druk)

Een man zag eens een vlinder, die bezig was zich uit zijn cocon los te maken om in een prachtige nieuwe gedaante ter wereld te komen. Vol medelijden pakte hij zijn zakmesje en sneed het weefsel voorzichtig los. Toen nam hij het diertje in zijn handen en wierp het hoog in de lucht. Tot zijn verbijstering dwarrelde het hulpeloos wentelwiekend naar de grond, niet in staat om te vliegen. Onbedoeld had hij het diertje beroofd van de levensnoodzakelijke oefeningen om te kunnen vliegen.

Einstein en de kunst van het zeilen neemt je mee op een enerverende zoektocht naar de rol van de leidinggevende. Nieuwsgierige, onderzoekende en uitdagende vragen brengen je op het spoor van het leiderschap van de nieuwe tijd. Diverse denksporen helpen je te ontdekken wat leiderschap voor jou kan zijn. Dat maakt Einstein en de kunst van het zeilen tot een uniek lees- en werkboek.

Einstein...
Op je tocht word je vergezeld door de grote denker Einstein: de personificatie van de vasthoudende onderzoeker en briljante vragensteller. Einstein voert je langs thematische hoofdstromen: wat zijn de centrale vragen rond leiderschap vandaag? Je staat stil voor momenten van reflectie: welke persoonlijke kenmerken maken mij tot een goede leidinggevende? Je ontdekt verschillende perspectieven op het fenomeen leiderschap: wat is voor een leidinggevende van belang om echt notitie van te nemen?

...en de kunst van het zeilen
De vraag is niet hoe je (in het algemeen) een excellent leidinggevende kunt zijn, de vraag is hoe juist jij een excellent leidinggevende kunt zijn. Je persoonlijke kracht en het krachtenveld binnen je organisatie bepalen je mogelijkheden. Je lijkt op de zeiler, die zijn eigen kennis, kunde, vaardigheid en ervaring inzet, maar ook gebruik weet te maken van de elementen in het eco-systeem, zoals weer en wind, eb en vloed.

Dit boek biedt een aantal theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeem- en Communicatietheorie. Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar en de worsteling met de rol van de leidinggevende in een snel veranderende omgeving. Aanvullend op het boek is er een interactieve website: alberteinstein.nl

Gerelateerde titels

Auteurs

Anne de Graaf

Anne de Graaf is al vele jaren gefascineerd door de vraag hoe mensen (leidinggevenden en medewerkers) in organisaties en bedrijven op de meest adequate wijze hun rol kunnen oppakken. In zijn werk als adviseur bij advies- en managementbureau BMC (Leusden) en opleidingsmanager van de BMC academie (Amersfoort) is die zoektocht wat hem drijft. Op die zoektocht wordt hij graag vergezeld door Klaas Kunst, directeur van BMC. Samen publiceerden zij artikelen, brochures en boeken over the state of the art, waar het gaat om leiderschapvraagstukken. De BMC academie is, met als paradepaardje de uiterst succesvolle opleiding Persoonlijk Leiderschap (zie www.bmc.nl/academie) , het platform waarop BMC met haar klanten in gesprek wil zijn over de leuke en lastige kanten van de leiderschaprol.
In de opleiding (en ook in de andere programmas) wordt veel gebruik gemaakt van het communicatie- en persoonlijkheidsmodel van de Transactionele Analyse, van de Systeem- en Communicatie Theorie en van het denken uit de wereld van Grouprelations.
Anne de Graaf studeerde theologie in Amsterdam en werkte een aantal jaren op een school voor Mavo/Havo/VWO. Vervolgens werkte hij een aantal jaren aan de Hogeschool Holland als docent Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat. De afgelopen 10 jaar was hij in dienst van BMC, een bureau dat als geen ander hart heeft voor de publieke zaak. Anne werkt met hart en ziel voor onderwijs, zorg, welzijn en overheid.


Klaas Kunst

Klaas Kunst is directeur van het advies- en managementbureau Bestuur- en Management Consultants (BMC) in Leusden. De 1.200 adviseurs van BMC, experts op het gebied van de lokale overheid, onderwijs en gezondheidszorg leveren door advisering, interim- management, training en coaching een bijdrage aan het verbeteren van de publieke sector.
Klaas Kunst studeerde Nederlands in Groningen en werkte lange tijd in het onderwijs. Die achtergrond verklaart zijn belangstelling voor taal en communicatie. Inmiddels heeft hij een lange staat van dienst als adviseur, trainer en coach in de wereld van het onderwijs, de zorg en de overheid. Advies dient, naar zijn mening, altijd bij te dragen aan verbetering voor de leerling, de patiënt en de burger.
Leiderschap en communicatie zijn de themas die als een rode draad door alle publicaties van Klaas Kunst lopen. Een groot deel van de artikelen over deze onderwerpen schreef hij samen met Anne de Graaf, collega en opleidingsmanager van de BMC Academie. In alle publicaties staat de worsteling centraal om theorievorming te verbinden met de werkelijkheid van alledag. Het streven is theorie zo toegankelijk en bruikbaar te maken dat er in alle lagen van een organisatie praktisch mee te werken valt. Een gezamenlijke taal draagt ertoe bij de top van een organisatie te verbinden met het hart: de werkvloer.