Roze is een kleur Bekijk groter

Roze is een kleur

Zoektochten naar een eend in Myanmar

9789086840076

Verkrijgbaar

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 268p.

Meer informatie

Van der Ven leidde tussen 1999 en 2006 een tiental expedities naar Myanmar. Doel van de expedities was meer te weten te komen over de natuur in het noordelijk deel van Myanmar, een gebied dat jarenlang nauwelijks meer door westerlingen kon worden bezocht. Tijdens de expedities werd vooral gezocht naar de uitgestorven gewaande Rozekopeend. De vraag was of de Rozekopeend in afgelegen junglemoerassen zou hebben kunnen overleven? Was het juist dat de eend in 1935 voor het laatst was waargenomen? Dit boek geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot deze geheimzinnige eend.
Het plaatst de eend ook temidden van de politiek van een land dat geregeerd wordt door generaals en door de Westerse boycot van de rest van de wereld wordt geïsoleerd. Dit boek geeft zeker geen antwoord op alle vragen maar nodigt uit tot nadenken hoe wij in het westen dienen om te gaan met waarden, illusies, eenden en mensen.

Auteurs

Joost van der Ven

Joost van der Ven (Bilthoven, 1940) was Inspecteur Natuurbehoud bij Staatsbosbeheer tot 1985 en vervulde daarna diverse functies bij Wetlands International en andere organisaties. Hij werkte als Landbouwattaché bij onze ambassades in West- en Centraal-Afrika, Parijs en Moskou. In Nederland zat hij in vele besturen van natuurorganisaties. Hij was ondermeer voorzitter van Vogelbescherming en de eerste voorzitter van Stichts Landschapsbeheer. Jarenlang werkte hij mee aan de TV-filmserie van ZDF, Paradiese aus Menschenhand, die in 1978 de 'Goldene Kamera' kreeg. In de afgelopen jaren schreef hij een viertal boeken over de natuur in Kyrgizië (Centraal Azie).