Wat er gebeurde na de moord op de kunst Bekijk groter

Wat er gebeurde na de moord op de kunst

een inleiding tot de actuele kunstfilosofie

9789082894219

Verkrijgbaar

Dit boek schetst het landschap van de kunsttheorieën uit de twintigste en eenen­twintigste eeuw. Binnen de filosofie, maar ook erbuiten.

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Letterwerk
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 280p.

Meer informatie

De filosofen hebben de kunst vele malen ‘vermoord’. Ze hebben verklaard dat de kunst was overvleugeld door het rationele denken (Hegel). Of ze hebben het einde van de kunst afgekondigd (Danto).

Maar nooit is er zo veel nagedacht over de kunst als na de dood­verklaring van de kunst.

Dit boek schetst het landschap van de kunsttheorieën uit de twintigste en eenen­twintigste eeuw. Binnen de filosofie, maar ook erbuiten.

Want niet eerder hadden weten­schappers uit zo veel verschillende disciplines belang­stelling voor de kunst. Vanaf 1900 was de filosofie haar monopolie op de esthetica kwijt. In dit boek komen – behalve filosofen – ook antropologen, literatuur­wetenschappers, taalkundigen, politieke denkers en psycho­analytici aan het woord.

Auteurs

Thomas Crombez

Thomas Crombez (1978) is docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Antwerpen), aan Sint Lucas Antwerpen, en aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert kunstfilosofie, theatergeschiedenis en geschiedenis van de grafische vormgeving.