Nieuw Post-Comics Bekijk groter

Post-Comics

Beyond Comics, Illustration and the Graphic Novel

9789079202713

Verkrijgbaar

Een onderzoekende publicatie over de vraag of een kunstvorm - het stripverhaal of de graphic novel bijvoorbeeld - iets kan worden wat hij niet is?

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij het balanseer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.
Extra 17 x 24 cm

Meer informatie

‘Post-comics are much more than just another way of making or telling comics. What post-comics are doing is transferring the art of comics to different fields, different contexts, if not different artistic, cultural, technological and industrial worlds. These new environments may challenge post-comics the same way they themselves have challenged their initial comics setting.’ Jan Baetens

Coproduction with KASK School of Arts

Auteurs

Sébastien Conard

Sébastien Conard (1982) is stripmaker en (grafisch) auteur, onderzoeker in de kunsten (LUCA) en docent (KASK). Hij debuteerde als graphic novelist met Iedereen op zoek (Bries, 2009) en Dirk gaat op vakantie (Imprimitiv, 2010). Conard/Dranoc publiceerde inmiddels het diptiek Grid/Lamer (Imprimitiv, 2013) en de fotoroman Lama China (Croxhapox, 2015, met een vertaling van Roland Barthes’ De platen van de Encyclopédie). Hij is een stichtend lid van het artistiek collectief Imprimitiv en publiceerde verder in nY, Rekto:Verso, Plots, Skripta en TiensTiens. Hij woont en werkt in Gent.

Onder het pseudoniem Neitsabes Dranoc publiceerde hij eerder bij het balanseer Lamaree, een beeldfabel.