Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit (0-2) Bekijk groter

Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit (0-2)

Leer- en leefomgeving voor baby's en dreumesen

Verkrijgbaar

De Nederlandse vertaling van de Infant/Toddler Environment Rating Scale Revised Edition,ITERS-R. Om zicht te krijgen op de mate waarin de baby- of dreumesgroep een veilige, gezonde en stimulerende omgeving biedt voor een optimale ontwikkeling.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

colofonspriraalband - 96p.
jaar2015, 1ste druk
UitgeverijSWP

Meer informatie

De Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit. Leer- en leefomgeving voor baby’s en dreumesen is ontwikkeld om zicht te krijgen op de mate waarin de baby- of dreumesgroep een veilige, gezonde en stimulerende omgeving biedt voor een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Het is de Nederlandse vertaling van de Infant/Toddler Environment Rating Scale – Revised Edition (ITERS-R). De schaal bevat items met indicatoren op zeven verschillende kwaliteitsniveaus (variërend van onvoldoende kwaliteit tot uitstekende kwaliteit), die specifieke en praktische handreikingen bieden voor het optimaliseren van de dagelijkse praktijk. De beoordelingsschaal kan daarom gebruikt worden voor zelfevaluatie door pedagogisch medewerkers; voor monitoring door leidinggevenden, schoolhoofden en coaches; en voor systematische beoordeling door getrainde observatoren (bijvoorbeeld voor inspectiedoeleinden of wetenschappelijk onderzoek).

Tot nu toe was de Nederlandse vertaling van de ITERS-R alleen beschikbaar voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek. Om het denken over en het in kaart brengen van de pedagogische kwaliteit ook in de praktijk op gang te brengen, verscheen er in 2009 wel al een op de ITERS-R en ECERS-R gebaseerde algemene checklist voor leidinggevenden en kwaliteitswerkers in de kinderopvang. Deze checklist is opgenomen in de NCKO-Kwaliteitsmonitor.

In dezelfde reeks: Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit (2-4). Leer- en leefomgeving voor peuters en kleuters

Auteurs

Thelma Harms


Debby Cryer


Richard M. Clifford