De Kindermishandelaars Bekijk groter

De Kindermishandelaars

Essays over kindermishandeling

Sold out

35 essays en enkele gedichten over kindermishandeling geven een beeld van de jongste geschiedenis die als een verwording van de jeugdzorg kan worden gekenschetst.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Dit boek bevat in chronologische volgorde vijf en dertig essays en enkele gedichten over kindermishandeling, geschreven tussen 2010 en 2020. Sommige zijn geschreven voor het opgeheven vakblad ‘Het kind eerst’ (Koninklijke van Gorcum Assen) andere als blog voor de inmiddels eveneens opgeheven Netherlands Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (NESPCAN). De essays geven een beeld van de jongste geschiedenis die als een verwording van de jeugdzorg kan worden gekenschetst.

Gerelateerde titels

Auteurs

Thomas Heyman

Thomas Heyman is publicist, maatschappelijk werker en oud-docent Maatschappelijk Werk. Hij is werkzaam op het terrein van thuisgeweld. Hij was bestuurslid van de Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (2000-2013) en Netherlands Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (2013-2018). Sinds 2005 is hij ambassadeur va de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling (VSK). Met dit boek geeft hij gestalte aan de opdracht die de VSK hem als ambassadeur heeft gegeven.