Werkboek journalistieke genres Bekijk groter

Werkboek journalistieke genres

Verkrijgbaar

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 173p.

Meer informatie

Het Werkboek journalistieke genres zet op toegankelijke wijze de diverse journalistieke genres systematisch op een rijtje. De auteur behandelt veertien journalistieke genres, waaronder het nieuwsbericht, het portret, de reportage, het achtergrondverhaal en de column.

Van elk genre bespreekt de auteur de algemene kenmerken. Vervolgens zet hij aan de hand van het journalistieke stappenplan op een rij wat er moet gebeuren om een stuk in het onderhavige genre tot een goed einde te brengen. In dit stappenplan komen idee en invalshoek, voorbereiding, verzamelen en verwerken van de gegevens aan bod. Ook is er aandacht voor de vorm en de presentatie van het eindproduct en van alle genres zijn voorbeelden opgenomen.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met opdrachten en oefeningen die de lezer uitdagen zelf aan de slag te gaan.

Willem Bekius is als docent geschreven journalistiek verbonden aan de Opleiding Journalistiek van Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bovendien verzorgt hij trainingen en cursussen voor journalisten die werkzaam zijn in de dagblad- en tijdschriftsector. Daarvoor is hij als verslaggever, eindredacteur en vormgever werkzaam geweest in de regionale dagbladjournalistiek.

Auteurs

Willem Bekius