OpStap naar de samenleving Bekijk groter

OpStap naar de samenleving

Over diversiteit en sociale inclusie in voorzieningen voor jonge kinderen

9789088503085

Verkrijgbaar

Over sociale inclusie en respect voor diversiteit voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Begrippenkader, verband met sociaal-maatschappelijke omstandigheden en een oproep tot debat aan iedereen die betrokken is bij zorg en opvoeding van jonge kinderen.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Het thema 'sociale inclusie en respect voor diversiteit' voor kinderen in de leeftijd van nul tot zeven jaar is een urgent thema. In onze maatschappij zijn de effecten voelbaar van de onmacht in het omgaan met inclusie en diversiteit. Het is tijd het tij te keren. ChildCare International bracht daarom, in opdracht van de Bernard van Leer Foundation, een groep mensen bij elkaar die activiteiten verrichten op het gebied van sociale inclusie en respect voor diversiteit.

In OpStap naar de samenleving staat een serie diepte-interviews met dertien wetenschappers met vragen als: wat is volgens u de urgentie van dit thema en waarom? Wat weet u over de oorzaken en gevolgen van (het gebrek aan) sociale inclusie en respect voor diversiteit? Welke aanbevelingen zou u op basis van de door u ontwikkelde inzichten willen doen aan beleid en politiek? In hun antwoorden verhelderen de wetenschappers het begrippenkader omtrent dit thema. Zij leggen duidelijke verbanden met sociaal-maatschappelijke omstandigheden waarin kinderen verzorgd en opgevoed worden.

Op basis van dit materiaal heeft ChildCare International een policypaper opgesteld. Dit policypaper is een oproep aan iedereen die betrokken is bij de zorg voor en opvoeding en vorming van jonge kinderen. Het is een oproep tot debat over gelijke kansen voor kinderen, een debat over respect voor diversiteit en sociale inclusie en over de balans tussen gelijkheid en verschil. Onmisbare denkstof voor managers en beleidsmakers in de voor- en vroegschoolse educatie en de kinderopvang.

Auteurs

Addie Roetman

Addie Roetman is zelfstandig tekstschrijver en runt sinds 1997 zijn eenmanszaak genaamd Tekstaal.