Leren werken met groepen kinderen Bekijk groter

Leren werken met groepen kinderen

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen voor leid(st)ers in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers - deel 1

Verkrijgbaar

Een compleet basisboek voor iedereen die op een kwaliteitsvolle manier in de kinderopvang wil werken.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2006
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's312p.

Meer informatie

Leren werken met groepen kinderen behandelt alle aspecten die broodnodig zijn voor het (gaan) werken in de moderne kindercentra: van observeren tot het maken van activiteitenprogramma's, van voeding, veiligheid en gezondheid tot het scheppen van een positief leefmilieu, van het schrijven van sollicitatiebrieven tot de behandeling van de Wet Kinderopvang en de CAO. Kortom, een compleet basisboek voor iedereen die in een kindercentrum kwaliteit zegt te willen bieden.

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen bestaat uit vier delen:
Deel 1: Leren werken met groepen kinderen
Deel 2: De ontwikkeling van kinderen
Deel 3: Het spel van kinderen voor professionals
Deel 4: Rondom het jonge kind

Samen vormen ze een uitgebreid handboek voor leidsters in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers. Naast de leerdoelen en leerinhouden, zoals die in de opleiding aan bod komen, is er ook ruime aandacht voor de beginnende werker en komen veel theoretische begrippen uitvoerig aan de orde. Behalve als handboek voor de opleidingen dienen de delen daarom ook goed als naslagwerk in de praktijk, voor thema-avonden of in het kader van bij- en nascholingsactiviteiten. Daarnaast zijn de boeken een uitermate geschikte kennismaking voor iedereen die meer wil weten over het beroepsmatig werken met kinderen van 0 tot 13 jaar.

"... de inhoud van het boek deugt, het is solide en het laat geen twijfel bestaan over het belang van de positie en de taak van de leidster in de kinderopvang. Hier ligt een boek waarin uitputtend alle dingen beschreven staan die werkenden in de kinderopvang moeten weten. Ik hoop dat het veel gelezen én een groot succes wordt." - Prof. dr. L.W.C. Tavecchio

Auteurs

Penny Tassoni

Penny Tassoni is de auteur van vele boeken over kindontwikkeling en het jonge kind, voornamelijk voor studenten en docenten van pedagogische opleidingen. Penny is opgeleid en werkte als onderwijzeres voordat hij een docent aan de universiteit werd. Ze is een assistent-onderzoeker voor de Kinderbescherming examencommissie CACHE. Ze traint en overlegt met vele organisaties en Educational Authorities (LEAs).


Kate Beith

Kate Beith is de auteur van een aantal boeken over de kinderopvang en tevens hoofd van de Chiltern College, een geregistreerde liefdadigheidsinstelling voor trainingen in de kinderopvang met 145 plaatsen op kleuter-en lagere scholen op het terrein in Caversham. Hier geeft ze ouders advies over waar op te letten bij het kiezen van een crèche voor hun kind en legt uit waarom de kwaliteit voor opleidingen voor wie op onze kinderen past van vitaal belang is.