Interculturele samenwerking in organisaties Bekijk groter

Interculturele samenwerking in organisaties

Professioneel omgaan met verschillen

9789046908174

Verkrijgbaar

Hoe willen we samenleven en samenwerken in een steeds diverser wordende samenleving? Actuele discussies en inzichten rond diversiteit en inclusiviteit. Met veel aandacht voor discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt en de werkplek. Voor studenten hoger onderwijs.

Meer details

36,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Onze multiculturele samenleving wordt steeds diverser en de verscheidenheid aan afkomsten is groter dan ooit tevoren. De landelijke politiek, publieke organisaties en het bedrijfsleven doen hun uiterste best om een ‘goede samenleving’ voor iedereen te creëren. Helaas staan vooroordelen, misverstanden en angst voor het onbekende nog vaak een goede samenwerking in de weg. De omgang met verschillen is voor alle groepen – op straat of in een organisatie – een uitdaging. De hernieuwde uitgave van Interculturele samenwerking in organisaties draait om de vraag hoe we in Nederland willen samenleven en samenwerken.

In deze derde druk van Interculturele samenwerking in organisaties zijn actuele discussies en inzichten opgenomen met betrekking tot diversiteit en inclusiviteit. Denk aan de opkomst van de Black Lives Matter-beweging, de invloed van groepslidmaatschap op de positie van mensen in het maatschappelijk debat en pogingen om de inclusiviteit binnen organisaties te vergroten. De auteur besteedt uitgebreid aandacht aan discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt en de werkplek en wat er tegen te doen is. Het boek behandelt thema’s als ‘wij-zij’, processen van identiteitsvorming tussen culturen en strategieën die migranten hanteren om zich in te voegen in de Nederlandse samenleving. Ook komt het samenwerken met verschillende culturen op de werkvloer aan bod en wordt besproken hoe om te gaan met culturele dilemma’s.

Interculturele samenwerking in organisaties is geschikt voor studenten van hbo-opleidingen Communicatie, Bedrijfskunde, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), HBO-Rechten, Human Resource Management (HRM), Social Work en Toegepaste Psychologie.

Voor docenten zijn de antwoorden van de opdrachten uit het boek beschikbaar via het docentenmateriaal. Het online studiemateriaal bij het boek bestaat uit een inburgeringstoets, een checklist en rollenspellen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Herman Blom

Dr. Herman Blom is Lector Onderzoek aan Hogeschool NHL Stenden.