Effectief samenwerken in interculturele teams Bekijk groter

Effectief samenwerken in interculturele teams

Verkrijgbaar

Dit boek bespreekt de vier belangrijkste theorieën over culturele verschillen, integreert ze tot één model en geeft praktische voorbeelden van de verschillende aspecten van intercultureel teamwork en het positief benutten van culturele verschillen.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

De globalisering maakt het Nederlandse bedrijfsleven steeds internationaler: buitenlandse multinationals vestigen zich in Nederland of nemen Nederlandse bedrijven over, Nederlandse bedrijven outsourcen hun diensten naar het buitenland of nemen zelf buitenlandse bedrijven over. Het is dus heel waarschijnlijk dat (toekomstige) professionals aan de slag gaan in interculturele teams. Als voorbereiding hierop is het ontwikkelen van interculturele competenties van essentieel belang.

Effectief samenwerken in interculturele teams begint met uitleg van het begrip 'cultuur'. Daarna worden de vier belangrijkste theorieën over culturele verschillen besproken en kritisch tegen het licht gehouden. Vervolgens beschrijven de auteurs een model dat deze theorieën integreert. De laatste hoofdstukken zijn praktisch van aard en bespreken de verschillende aspecten van intercultureel teamwork en het positief benutten van culturele verschillen. De tekst komt tot leven door de reflectievragen en de vele voorbeelden uit het internationale bedrijfsleven.

Dit boek is bedoeld voor hbo-opleidingen waarvan de studenten in interculturele teams komen te werken, zoals economie, communicatie, toerisme, ICT en techniek. Het is ook geschikt voor professionals.

Voor docenten is er extra materiaal beschikbaar in de vorm van casuïstiek, rollenspellen en de antwoorden bij de opdrachten uit het boek.

Auteurs

Herman Blom

Dr. Herman Blom is Lector Onderzoek aan Hogeschool NHL Stenden.


Peter Prud’homme van Reine

Dr.ir. Peter Prud’homme van Reine is consultant, onderzoeker, trainer en coach op het gebied van innovatie, cultuur en verandering.