Ada Dapper, wetenschapper Bekijk groter

Ada Dapper, wetenschapper

9789057125119

Verkrijgbaar

Ada Dapper, wetenschapper inspireert kinderen tot het najagen van hun passies met dezelfde nieuwsgierigheid en evenveel doorzettingsvermogen als Ada’s klasgenoot Roza Rozeur.

Meer details

14,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.

Meer informatie

'Waarom hebben rozen van die puntige pinnen?’
‘Waarom groeien in jouw neus de haren vanbinnen?’

Het hoofd van Ada Dapper zit vol met vragen. Net als haar klasgenoot Roza Rozeur is Ada haar hele leven al nieuwsgierig naar van alles. Maar wanneer haar onderzoekstochten en uitgebreide wetenschappelijke experimenten iets te ver gaan, sturen haar vermoeide ouders haar naar de Denkstoel. Misschien dat ze daardoor op andere gedachten komt?

Ada Dapper, wetenschapper inspireert kinderen tot het najagen van hun passies met dezelfde nieuwsgierigheid en evenveel doorzettingsvermogen als Ada’s klasgenoot Roza Rozeur.

Vertaald door Edward van de Vendel

Over Roza Rozeur, ingenieur: ‘Schitterend prentenboek (…) Het verhaal van Roza komt volop tot leven door de schitterende tekeningen van David Roberts. (…) Het rijm is soepel en de woordspelingen vindingrijk. *****’ – NRC 

Gerelateerde titels

Auteurs

Andrea Beaty

Andrea Beaty is auteur van prijswinnende kinderboeken, waaronder Iggy Peck, Architect en Ada Twist, Scientist. De personages in haar humoristische prentenboeken zijn slim, grappig en schamen zich niet voor hun passie. Het zijn doeners. Nieuwsgierigheid, creativiteit, innovatie en volharding zijn terugkerende thema’s in haar werk. Andrea woont bij Chicago. Zie ook www.andreabeaty.com.


David Roberts

David Roberts illustreerde vele kinderboeken, waaronder Iggy Peck, Architect en Ada Twist, Scientist. Hij woont in Londen.
Iggy Peck, Architect werd door Time uitgeroepen tot een van de beste tien kinderboeken uit 2007.