Hello Ruby: de grote reis door de computer Bekijk groter

Hello Ruby: de grote reis door de computer

9789057124860

Verkrijgbaar

Samen met Ruby leer je hoe de computer werkt. Boordevol leuke knutselopdrachten en spelletjes. Vanaf 5 jaar.

Meer details

18,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 88p.

Meer informatie

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. Haar favoriete uitspraak is ‘Waarom?’

Vandaag verveelt Ruby zich. Gelukkig heeft papa's computer altijd iets toverachtigs. Maar de computer doet het niet, de cursor is verdwenen!

Dan valt Ruby met de witte Muis zomaar de computer binnen. Samen gaan ze op onderzoek uit. Wie wonen daar allemaal in de computer? En wie heeft er pootafdrukken op papa's bureaublad achtergelaten? En waar is toch die cursor?

Wil jij ook een kijkje nemen? Samen met Ruby leer je hoe de computer werkt.

Boordevol leuke knutselopdrachten en spelletjes:
• Bouw je eigen computer van papier!
• Ontwerp je eigen toetsenbord!
• Schrijf je naam met nullen en enen!
• Doe de chip-sudoku!

Vanaf 5 jaar.

Auteurs

Linda Liukas

Linda Liukas is programmeur, verhalenvertelster en illustrator. Ze lanceerde haar idee voor Hello Ruby op de crowdfundingsite Kickstarter en wist in minder dan 4 uur de gewenste 10.000 dollar binnen te halen. In totaal haalde ze 380.000 dollar op voor Hello Ruby en daarmee was het de meest succesvolle financiering voor een kinderboek ooit op Kickstarter.
Liukas is geen onbekende in de programmeerwereld. Ze richtte Rail Girls op, een wereldwijde community die jonge vrouwen over de hele wereld de beginselen van programmeren wil bijbrengen. Dankzij de workshops, die door vrijwilligers in ruim 160 steden worden georganiseerd, zijn in slechts een paar jaar tijd al meer dan 10.000 vrouwen bijgeschoold in de basisprincipes van programmeren.
Liukas heeft handel, design en techniek gestudeerd aan Aalto University in Helsinki en productontwikkeling aan Stanford University. Ze werd uitgeroepen tot de Ruby Hero van 2013 (de meest prestigieuze prijs binnen de Ruby programming community) en is door Neelie Kroes benoemd tot ‘Digitale Kampioen’ van Finland.