Bahasa Indonesia Oefenboek Bekijk groter

Bahasa Indonesia Oefenboek

Basiscursus Indonesisch

9789046903674

Verkrijgbaar

Een methode Indonesisch voor volwassenen met de nadruk op het kunnen voeren van alledaagse gesprekken. Tot niveau A1/A2 (ERK). Oefenboek

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Bahasa Indonesia bestaat uit een tekstboek, een werkboek en een website.

Het tekstboek bestaat uit elf lessen met een gelijke opbouw. Elke les start met doelstellingen, gevolgd door een lees- en luistertekst met oriënterende opdrachten. Dan volgen een grammaticablok, waarin kort de grammatica wordt uitgelegd die nodig is om een gesprek te leren voeren, een cultuurkader en oefeningen voor in de les. De nadruk ligt op het kunnen voeren van alledaagse gesprekken. In elk hoofdstuk staan daarom onderwerpen centraal als boodschappen doen, de weg vragen of naar de bioscoop gaan. Achter in het boek staat een grammaticaal overzicht en kunnen cursisten woordenlijsten N-I en I-N raadplegen.

Het werkboek en de website bieden oefeningen waarmee de cursisten trainen wat ze in het tekstboek hebben geleerd. De cursisten kunnen in het oefenboek hun vorderingen bijhouden in een taalportfolio. Op de website zijn bovendien de teksten, uitspraakoefeningen en liedjes uit het boek te beluisteren, en docenten kunnen er een docentenhandleiding aanvragen.

Bahasa Indonesia is een methode Indonesisch voor volwassenen, waarin de mondelinge communicatie centraal staat. De cursisten leren Indonesisch spreken, lezen en schrijven aan de hand van dialogen, beeldmateriaal, liedjes en gevarieerde opdrachten. Er wordt gewerkt tot niveau A1/A2 (ERK).

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Rahman Syaifoel

Rahman Syaifoel komt uit Indonesië. Hij heeft in Bandung Indonesisch gestudeerd. Hij geeft cursussen Indonesisch op onder andere Instituut Clingendael en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast geeft hij privélessen.