Coachen met collega's Bekijk groter

Coachen met collega's

Praktijkboek individuele consultatie

Verkrijgbaar

Een boek voor alle professionals die hun collega's in individuele gesprekken op weg willen helpen en willen zorgen dat zij beter zorgen voor zichzelf.

Meer details

35,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Het vak coaching doet modieus aan, maar heeft al een lange geschiedenis. Uit de klassieke wereld zijn ons prachtige coachinggesprekken overgeleverd, onder meer in de dialogen van Plato. De oudste coach ontmoeten we in de Odyssee van Homeros: de godin Pallas Athena die in de gedaante van Mentor ondernemende stervelingen op weg helpt. Coachen met collega's wil eenzelfde inspiratie scheppen in het hart van de professionele werkplek.

Erik de Haan en Yvonne Burger vragen van hun lezers de durf om samen met collega's:

  • een coachingrelatie op te bouwen en zo sterk te maken dat gezegd kan worden waar het werkelijk om gaat;
  • aandacht te schenken aan de verbinding tussen werkvragen en persoon van de coachee;
  • radicaal verschillende werkvormen te overwegen en hun bijdrage af te stemmen op coachee, vraag en context;
  • de grenzen van hun effectiviteit als coach te onderzoeken en te bespreken.

Zo is Coachen met collega's een boek voor alle professionals die hun collega's in individuele gesprekken op weg willen helpen en willen zorgen dat zij beter zorgen voor zichzelf. In deze zevende herziene druk staat een actuele samenvatting van alle resultaten van onderzoek naar coaching en is de bijlage over coaching online en per telefoon sterk uitgebreid.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Erik de Haan

Erik de Haan is van oorsprong fysicus en deed al psychofysisch onderzoek voor zijn PhD in 1994. Hij leidt het Ashridge Centre for Coaching aan de Hult International Business School in het Verenigd Koninkrijk en is tevens hoogleraar Organisatieontwikkeling bij de postgraduate opleiding Executive Coaching van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij publiceerde ruim tweehonderd praktijkgerichte en wetenschappelijke artikelen en veertien boeken op basis van zijn expertise als organisatieadviseur, therapeut en executive coach.


Yvonne Burger

Yvonne Burger is hoogleraar bij de postgraduate opleiding Executive Coaching van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze werkt eveneens als zelfstandig organisatieadviseur en executive coach.


Persartikels

"Erik de Haan and Yvonne Burger have done the coaching community a great service by offering a much needed panoramic view of the field. Reading this book is a must." - Manfred F. R. Kets de Vries, Distinguished Clinical Professor of Leadership Development and Organizational Change, INSEAD

"A comprehensive and authoritative overview of authentic, reflective coaching, this is an essential volume for anyone who is serious about the quality and continuous development of their coaching." - Professor David Clutterbuck, Sheffield Hallam