Praktijkgericht onderzoek in bedrijf Bekijk groter

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

Verkrijgbaar

Dit boek biedt een onmisbare basis om een bedrijfskundig onderzoek op te zetten en is gebaseerd op het Integraal Model voor Praktijkgericht Onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde. Voor studenten van bedrijfskundige opleidingen en professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt een onmisbare basis om een bedrijfskundig onderzoek op te zetten. Het onderzoek doen is hierbij geen doel op zich, maar een middel om op een informatie- of datagestuurde manier te werken aan bedrijfskundige vraagstukken.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het Integraal Model voor Praktijkgericht Onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Het model koppelt de handelingscyclus aan de onderzoekscyclus en verbindt hiermee de wereld van de bedrijfskunde met de wereld van het onderzoek.

In dit boek komen alle stappen aan bod die gezet worden tijdens het verrichten van praktijkgericht onderzoek: van het verwerven van een opdracht tot aan het analyseren en presenteren van de onderzoeksgegevens. Er wordt ruim aandacht besteed aan het uitvoeren van een goede probleemanalyse op basis waarvan de keuze gemaakt kan worden voor beleidsondersteunend onderzoek of actieonderzoek. Het online studiemateriaal biedt kennisclips en powerpoints en voor docenten is ook een handleiding beschikbaar.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is onder andere geschikt voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management. Het is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Deze derde herziening van Praktijkgericht onderzoek in bedrijf bevat een uitgebreidere uitwerking van het actieonderzoek. De indeling van de eerste hoofdstukken is gewijzigd, om beter aan te sluiten bij het proces dat hoort bij het uitvoeren van een opdracht. Het uitvoeren van een probleemanalyse heeft extra aandacht gekregen, omdat op basis hiervan belangrijke beslissingen genomen moeten worden. In de andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd om bepaalde onderwerpen verder te verrijken. Ook de content op de website is waar nodig aangepast naar deze derde druk.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Jan Leen

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam.


Van dezelfde auteur:

Jef Mertens

Jef Mertens was docent aan Hogeschool Avans in Breda en begeleidde gedurende vele jaren hbo-studenten bij het afstuderen.