Wonderlijke binnenwereld Bekijk groter

Wonderlijke binnenwereld

aan de slag met Acceptatie en Commitment Therapie - een lees- en doeboek voor kinderen en jongeren

9789085606826

Verkrijgbaar

Met dit boek leer je je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en er woorden aan te geven. Naast informatie en voorbeelden bevat het ook veel praktische oefeningen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT).

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 116p.

Meer informatie

Wonderlijke binnenwereld verscheen eerder onder de titel Denken, voelen, doen, (ISBN 9789085606710).

De binnenwereld is alles wat er vanbinnen gebeurt: gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, beelden, muziek, herinneringen, fantasieën, het Ik. Onze gedachten en gevoelens hebben veel invloed op ons gedrag en de keuzes die we maken. Ze bepalen daardoor voor een groot deel ons leven. Soms zit de binnenwereld ons in de weg. Dan hebben we nare gedachten en nare gevoelens en verliezen we de controle over ons gedrag.

In dit boek wordt uitgelegd wat er in de binnenwereld gebeurt en hoe dat werkt. Je leert daarmee je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en je leert er woorden aan te geven, waardoor je er makkelijker over kan praten. Je kan het boek lezen als je nieuwsgierig bent naar de binnenwereld en je kan het lezen als je wilt leren omgaan met nare gedachten of gevoelens.
Naast informatie en voorbeelden vind je veel praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan. Je wordt aan het denken gezet over wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt in jouw leven.

Dit boek is geschreven voor kinderen en jongeren en voor de mensen om hen heen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), een nieuwe therapievorm waarvan de leertheorie (onder andere Cognitieve Gedragstherapie) en recent onderzoek naar gedachten en taal de basis vormen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Maaike Steeman

Maaike Steeman (1975) is Gezondheidszorgpsycholoog BIG. De eerste 6 jaar na haar afstuderen werkte ze bij Altrecht en De Gelderse Roos (GGZ-instellingen). Sinds 2006 heeft zij haar eigen praktijk, eerst in Utrecht en nu in Houten. Deze praktijk zit in een Eerstelijns Medisch Centrum, waar zij in samenwerking met diverse disciplines eerstelijnszorg verleent. Zij werkt met cliënten die problemen hebben op allerlei gebieden: stemmingsklachten, angst, trauma, relatieproblemen, opvoedproblemen, burn out, etc.
Maaike studeerde aan de Universiteit Utrecht en bij de RINO Utrecht. Haar expertise ligt bij de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), waar zij uitgebreid in is geschoold. Ze is actief lid van de ACBS BeNe, de Nederlandstalige chapter van de ACBS (Association for Contextual Behavioral Science).
ACT heeft haar gegrepen en heeft een grote invloed gehad op haar professionele leven en persoonlijke leven. Het is een manier van werken en beschouwen die zowel de patiënt als de therapeut weer tot mens maakt. Er wordt uitgegaan van universele psychologische processen en universeel lijden van de mens. De methode is sterk experiëntieel gericht, is creatief en gaat uit van de potentie van kracht en groei in ieder mens.
Voor meer informatie zie: www.maaikesteeman.nl