Hoe pak ik mijn eetprobleem aan? Een hulpboek voor jongeren Bekijk groter

Hoe pak ik mijn eetprobleem aan? Een hulpboek voor jongeren

Ontwikkel een positief zelfbeeld, begrijp je eetgedrag en herken de relatie tussen gevoelens en wat je eet

9789085606598

Verkrijgbaar

Een hulpboek voor jongeren met anorexia, boulimia en andere eetstoornissen. Vanaf 12 jaar.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Het is moeilijk om een goed gevoel over je uiterlijk te hebben in een cultuur die geobsedeerd is door lichaamsbouw en lichaamsomvang. Een onrealistisch lichaamsbeeldideaal kan eetstoornissen veroorzaken die zorgen voor minder zelfvertrouwen, ongezonde eetgewoonten, op een ongezonde manier sporten en het onvermogen om jezelf als een persoon te zien in plaats van een getal op een weegschaal.

In dit werkboek wordt gekeken naar de motieven van jongeren die een rol spelen bij hun verstoorde relatie met eten en hoe het eten hen de baas kan worden. Door de werkbladen in te vullen komen ze er achter welke overtuigingen en ervaringen hebben bijgedragen aan de eetstoornis. Elk werkblad bevat vragen en oefeningen over culturele mythen, perfectionisme, stress en gebrek aan zelfvertrouwen die vaak de basis vormen van een verstoorde relatie met eten. Door het benoemen van deze problemen, is de jongere in staat om de kracht te verzamelen die nodig is om vrede te sluiten met het eigen lichaam.

Een hulpboek voor jongeren vanaf 12 jaar

Auteurs

Tammy Nelson

Dr. Tammy Nelson, MS, is psychotherapeut met meer dan vijftien jaar ervaring in het behandelen van eet- en lichaamsbeeldstoornissen.