Game over? Start opnieuw! Bekijk groter

Game over? Start opnieuw!

Sport en autisme - verhalen, tips en spelletjes

9789085606697

Verkrijgbaar

Helpboek met 12 verhalen over kinderen met een vorm van autisme die allerlei spannende, grappige en soms ook vervelende dingen beleven tijdens en rondom het sporten. De mogelijke oplossingen zijn verwerkt in de tips, opdrachten en specifieke sportinfo.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Lot wil graag eens wat anders dan Wii-en, maar hoe kom je erachter welke sport bij je past?

Hoe overleef je de kleedkamer? Handballer Luuk geeft survival tips.

Mara kan niet slapen, omdat ze wordt gepest bij de judo. En haar trainer doet helemaal niets! Wie kan haar nu helpen?

In dit boek staan twaalf verhalen over kinderen met een vorm van autisme. Zij beleven allerlei spannende, grappige en soms ook vervelende dingen tijdens en rondom het sporten. Soms komen ze in de problemen, maar ze ontdekken ook dat bijna overal een oplossing voor te vinden is.
De mogelijke oplossingen zijn verwerkt in de tips, opdrachten en specifieke sportinfo. Kinderen ontdekken hoe ze zelf reageren in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als ze verloren hebben of als ze hun spullen weer eens vergeten zijn. Met de tips vinden ze praktische aanwijzingen om zaken op een andere manier aan te pakken, door bijvoorbeeld met de trainer te praten, diep adem te halen en tot tien te tellen, op tijd van huis te vertrekken. De beschreven spelregels en ongeschreven gedragsregels kunnen meer inzicht en een handvat bieden bij en rondom de sportieve gebeurtenissen.

Auteurs

Elise Haarman

Elise Haarman (Deventer, 1984) studeerde klinische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij werkte vijf jaar lang voor een toelatingscommissie van het speciaal onderwijs en deed daarnaast praktijkgericht onderzoek naar de effectiviteit van schoolinterventies. Autisme heeft haar altijd geboeid.
In 2012 is ze gaan freelancen als wetenschapsjournalist en tekstschrijver. In haar vrije tijd doet ze veel aan sport en organiseert ze kinderkampen voor kwetsbare doelgroepen. Met het boek Game over? Start opnieuw! brengt zij haar passies bij elkaar.