Papa is paars - Mama is groen Bekijk groter

Papa is paars - Mama is groen

Voor jonge kinderen met een ouder met psychische problemen

Verkrijgbaar

Twee voorleesverhalen met indringende tekeningen maken duidelijk wat het voor jonge kinderen betekent te leven met een ouder met een psychisch probleem. Met tips en achtergrondinformatie voor hulpverleners en ouders.

Meer details

0,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 52p.
Extra volledig in kleur - omdraaiboek

Meer informatie

Als papa's hoofd ziek is,
Noem ik papa paars.
Paarse papa doet vreemd.
Als paarse papa moet slapen, blijft hij wakker.
Als paarse papa moet eten, eet hij niet.
Als er niemand praat, hoort paarse papa toch stemmen.

De papa van Jet en de mama van Job hebben psychische problemen. Soms zijn ze gewoon papa of mama, maar dikwijls zijn ze onvoorspelbaar en onbereikbaar. Jet en Job kunnen daarom niet bij hun papa en mama wonen.

De twee verhalen laten met de indringende tekeningen van de vijfjarige Jasmine zien wat het voor jonge kinderen betekent om te leven met een ouder met een psychisch probleem. Hulpverleners en ouders kunnen door dit boek voor te lezen en te bespreken het gedrag voor jonge kinderen verklaren. In het boek zijn tips en achtergrondinformatie opgenomen.

Reacties van professionals en ervaringsdeskundigen:

"Prachtig boek met aanspreekbare kleuren voor kinderen. Heel fijn ook om in de praktijk te hebben en ermee te werken, een aanwinst. De verschillende tips om het boek te gebruiken zijn vooral ook voor ouders een handvat om thuis dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken op een niveau dat past bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat de schrijfster en haar dochter dit boek uit eigen ervaring hebben ontwikkeld geeft het boek extra gevoel." - Kindercoach Maaike van den Busken

"Het boek heeft mij diep geraakt. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder met een bipolaire stoornis en zou willen dat dit boek er in mijn jeugd was geweest. Ik voelde mij altijd onbegrepen, maar in dit boek is een half woord genoeg." - Anoniem (44)

"Als ik dit boek in mijn kinderjaren had mogen lezen had ik mijn eigen situatie misschien beter begrepen en kunnen verwerken. Ook had ik mij dan waarschijnlijk minder beschaamd, eenzaam en onbegrepen gevoeld." - Floris Broekhuizen (40), ervaringsdeskundige in de psychiatrie en verpleegkundige in opleiding

Auteurs

Juliette Meijer

Daphne Meijer schrijft onder het pseudoniem Juliette Meijer. Daphne is alleenstaande moeder van een KOPP kind (Kind van een Ouder met Psychische Problemen), peuterleidster, ervaringsdeskundige en auteur van Papa is paars / Mama is groen.
Daphne rondde een studie Reclame- en Presentatietechnieken af en behaalde een propedeuse Project Management. In 2009 heeft Daphne het roer omgegooid. Om alleenstaand ouderschap goed te kunnen combineren heeft zij haar werkzaamheden binnen de 'Marketing- en Reclamewereld' achter zich gelaten. Naast het moederschap, studeerde zij in de avonduren en was ruim drie jaar gastouder van 5 gastkinderen bij haar thuis. In 2012 rondde zij haar studie Pedagogisch Medewerker af en sindsdien is zij werkzaam op verschillende peuterscholen. Daarnaast volgde zij cursussen zoals; Yoga met kinderen, Rouwverwerking bij kinderen, Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), Peuterpraat AED, Herkennen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen en Beelddenken.