Daar zwemt Sonnie Bekijk groter

Daar zwemt Sonnie

9789085606628

Verkrijgbaar

Een verhaal over seksueel misbruik bij kinderen. Voor therapeuten een ingang om met jonge kinderen te praten over hun ervaringen en gevoelens. Voor ouders een bron van woorden voor ervaringen waarvoor moeilijk woorden te vinden zijn.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 40p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Sonnie woont met mama bij de blauwe waterplas.
Sonnie houdt van spetteren, zwemmen en duiken onder water met veel vriendjes. Sonnie is het stralendste eendje van de waterplas.
Op een keer is er een grote eend. De grote eend zoekt Sonnie op en raakt Sonnie op een akelige manier aan. De grote eend doet dat vaker en het lukt Sonnie niet om weg te komen. Sonnie is heel bang en het voelt heel naar. Sonnie straalt niet meer.
Op een dag hoort en ziet een grote, lieve eend wat er gebeurt. De lieve eend zorgt dat de grote eend niet meer bij Sonnie kan komen en brengt Sonnie bij mama. Mama aait Sonnie net zo lang totdat Sonnies lijfje weer goed voelt en Sonnie weer kan stralen.

Daar zwemt Sonnie gaat, dat is wel duidelijk, over seksueel misbruik van kinderen. Het verhaal is voor therapeuten een ingang om met jonge kinderen te praten over ervaren seksueel misbruik en over de gevoelens die een kind daarbij heeft gehad. Het verhaal probeert ook ouders woorden te geven voor ervaringen die zo ingrijpend zijn dat er moeilijk woorden voor te vinden zijn.

Daniëlle Steggink is psychomotorisch therapeut bij het Top Referent Trauma Centrum Kinder- en Jeugd Trauma Centrum te Haarlem. Zij heeft veel ervaring met therapie aan jonge kinderen na seksueel misbruik. Ter ondersteuning van de behandeling maakte ze een boekje over seksueel misbruik. Het verhaal bleek ook voor de ouders een goed middel om met hun kinderen over ervaren seksueel misbruik te spreken. Met Daar zwemt Sonnie hoopt ze dat kinderen, door de gekozen woorden en beelden, beter geholpen kunnen worden seksueel misbruik te verwerken.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Daniëlle Steggink

Daniëlle Steggink is psychomotorisch therapeut bij het Top Referent Trauma Centrum Kinder- en Jeugd Trauma Centrum te Haarlem. Zij heeft veel ervaring met therapie aan jonge kinderen na seksueel misbruik.