Ik ga naar papa! Bekijk groter

Ik ga naar papa!

over ouders in de gevangenis

9789085605607

Verkrijgbaar

Een boek voor kinderen met een ouder in de gevangenis, hun ouders en de vrijwillige hulpverleners die hen begeleiden.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2009, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

'Mam, kom je? Elvira heeft haar jas aan. Ze gaan vandaag naar papa toe. Ze is blij, maar ook een beetje zenuwachtig. Ze wil wel graag naar papa, maar wil hij nog wel dat zij komt? Zou hij nog wel weten hoe zij eruit ziet. Elvira is bang dat ze papa niet herkent.'

Elvira heeft haar papa al een tijd niet gezien. Eerst dacht ze dat hij in het ziekenhuis lag, ze dacht ook wel eens dat hij dood was. Gelukkig heeft mama nu verteld dat hij in de gevangenis zit en dat ze bij hem op bezoek mag. Elviras hart klopt heel snel. Papa wil haar zien! Hoera!

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de stichting Samenwerkingsverband Exodus Nederland. Exodus Nederland stelt zich ten doel het contact tussen ouders en kinderen in stand te houden tijdens een detentieperiode. Dit Ouders, Kinderen en Detentieproject (OKD) loopt in meer dan tien gevangenissen in Nederland, waarbij de gevangenis samenwerkt met Exodus Nederland. Vrijwilligers van de stichting organiseren het vervoer van de kinderen die op bezoek gaan.
Om kinderen voor te bereiden is achter in het boek duidelijk beschreven welke regels er gelden bij een bezoek: je spullen in een kluisje, door detectiepoortjes die misschien wel gaan piepen als je een riem om hebt, veel dichte deuren die elektronisch opengaan.

Het boek is geschreven voor kinderen, ouders en de vrijwillige hulpverleners die kinderen begeleiden.

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)