Aletta en de giraf Bekijk groter

Aletta en de giraf

van gewoon naar speciaal of buitengewoon onderwijs

9789085605331

Verkrijgbaar

Een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die van het gewoon naar het speciaal of buitengewoon onderwijs gaan. Ook bruikbaar als voorlichtingsboek in de klas.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2008, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 40p.

Meer informatie

"Aletta is gek op giraffen. Ze hebben zulke lieve ogen. Giraffen hoeven niet te lezen en ze zien alles en iedereen met hun lange nek. Was ik maar een giraf, zegt Aletta.
Dieren zijn niet dom als ze niet kunnen lezen, hé mama?
Nee, zegt mama, en kinderen die niet goed kunnen lezen zijn ook niet dom."

Aletta kan niet zo snel leren. Als de juf maar wat meer tijd had, zou het best lukken. Maar de juf heeft zoveel leerlingen in de klas dat ze Aletta niet zo vaak alles kan uitleggen.

Aletta en de giraf is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, van 6 tot 10/12 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die van het regulier naar het speciaal onderwijs gaan. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden in de klas om kinderen duidelijk te maken wat de schoolovergang betekent voor hun leeftijdgenoot. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)