Merel is bang Bekijk groter

Merel is bang

over angst

9789085605140

Verkrijgbaar

Een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar die erg angstig zijn. Ook bruikbaar als voorlichtingsboek over angst en wat je eraan kunt doen.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2012, 3de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.

Meer informatie

Merel is bang, zo bang. Ze weet niet waar het vandaan komt. Het lijkt wel alsof het er altijd geweest is. Als ze moet gaan logeren slaat de angst pas goed toe. Maar Merel vindt ook een oplossing met de tegen-bang-kermis.

Merel is bang is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die erg angstig zijn. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken hoe angst werkt en wat je eraan kunt doen. Het boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)