Patja, de gevlekte panda Bekijk groter

Patja, de gevlekte panda

over adoptie en pleeggezinplaatsing

9789085605881

Verkrijgbaar

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2010, 5de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

In het land waar Patja woonde was niet genoeg eten meer. Haar vader en moeder besloten toen dat het voor Patja beter was op te groeien in een land waar wel eten was. Zo kwam Patja bij andere ouders. Eerst ging alles goed, maar Patja begon verschrikkelijk te piekeren. Zo erg dat ze allemaal rare dingen ging doen en denken. Ze dacht dat niemand haar aardig vond, omdat ze een vlek op haar voorhoofd had. Ze vond echt niets meer leuk en zat het liefst alleen bij de beek.

Patja de gevlekte panda is een therapeutisch verhaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met een pleeggezinplaatsing of adoptie. Dit boek is een hulpmiddel om de gebeurtenissen en gevoelens rond pleeggezinplaatsing en adoptie uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)