Zit seks tussen de oren? Bekijk groter

Zit seks tussen de oren?

9789462672420

Verkrijgbaar

Dokter Staf Henderickx verbindt ervaring uit zijn praktijk rond seks en liefde met nieuwe inzichten uit de culturele antropologie, de genetica, de hersenwetenschap en de evolutiepsychologie.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Zit seks tussen de oren? Bij seks en liefde doen biologische factoren – circuits in de hersenen, genen, hormonen – er veel toe. Maar we zijn geen slaven van de biologie. De mensen scheppen hun eigen wereld en zo maken we onszelf. Uiteindelijk kristalliseren allerlei maatschappelijke invloeden en overtuigingen uit in ieders seksuele identiteit. Daarom is er ook als het om seks gaat sprake van superdiversiteit. Iedereen verschilt en niemand hoeft te passen in een vakje – ook wanneer het gaat om relaties, van houwen is trouwen tot single of polyamorie. Heersende normen over mannen en vrouwen, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, zijn cruciaal bij de acceptatie van die diversiteit. De seksuele emancipatie is nog volop in beweging. In zijn consultaties heeft dokter Staf Henderickx heel wat mensen uit het seksspectrum ontmoet. In dit boek verbindt hij die ervaring met nieuwe inzichten uit de culturele antropologie, de genetica, de hersenwetenschap en de evolutiepsychologie.

"De absolute meerwaarde van dit boek is dat Staf Hendrickx dit schrijft vanuit zijn ervaring als huisarts, dicht bij de mensen en dat merk je bijna op elke pagina. Straf van Staf." - Piet Hoebeke, uroloog UGent.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Staf Henderickx

Staf Henderickx was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Hij publiceerde bij EPO o.a. Dokter, ik ben op, Help! Mijn kind heeft een eetstoornis (2015) en Van mammoet tot big mac. Een geschiedenis van onze voeding (2017).


Persartikels

Patsy Sörensen, mensenrechtenactiviste en oprichter Payoke vzw
"Dit is een verslavend boek. Wanneer je start met lezen kan je niet stoppen. Het is een 360° boek die seks vanuit alle hoeken beschrijft: historisch, sociaal, economisch, antropologisch, op gebied van gender en emancipatorisch. Het is eerlijk, boeiend, informatief en heerlijk om te lezen. Het is een ode aan vrijheid en zelfrespect en geschreven door een man die veel respect heeft voor zijn medemens."

Dirk De Wachter, psychiater
"Volgens mij zit seks niet alleen tussen de oren, maar ook tussen de benen en vooral tussen de mensen. Wie is er beter geplaatst dan deze geëngageerde en ervaren huisarts om dit genuanceerd en wetenschappelijk onderbouwd te vertellen? Het is een verademing tegenover de oppervlakkige praatjes die over het onderwerp heersen. Bovendien is het vlot en toegankelijk geschreven zodat het een breed publiek kan bereiken.’"