(Samen) Spelen Bekijk groter

(Samen) Spelen

Spel en spelen autismevriendelijk aanpassen volgens sociale niveaus

9789462671713

Verkrijgbaar

Dit boek helpt begeleiders op een concrete manier aanpassingen door te voeren wanneer het sociale niveau van een spel (nog) te moeilijk is voor een kind of jongere met moeite met samenspelen.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

(Samen) Spelen gaat over gewone situaties waarin een kind of jongere met autisme speelt of vrije tijd beleeft: thuis, in de leefgroep of op school. Het vertrekt van de capaciteiten die er wél zijn en vanuit de sterktes die het autisme met zich mee kan brengen. Op basis van een ruime praktijkervaring biedt het boek een praktisch, helder en bruikbaar kader in sociale spelsituaties: welk spel kan een bepaald kind spelen zonder veel trainings- of aanleersessies? En vooral: hoe kunnen we rekening houden met individuele sociale noden? Want via doordachte aanpassingen van het materiaal en de omgeving kan spelen ook voor kinderen met autisme simpelweg leuk worden én hun integratie bevorderen. (Samen) Spelen helpt begeleiders (ouders, leerkrachten, therapeuten, leefgroepbegeleiders …) op een concrete manier aanpassingen door te voeren wanneer het sociale niveau van een spel (nog) te moeilijk is voor een uniek kind of jongere, al dan niet met een diagnose autisme, met moeite met samenspelen.

In samenwerking met Autisme Centraal.

Auteurs

Effy Vanspranghe

Effy Vanspranghe werkt als coördinator bij een multidisciplinair team in een psychosociaal revalidatiecentrum. Ze is ook psycholoog in een privépraktijk. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in het werken met mensen met autisme in verschillende settings.