Hoog tijd voor tijd Bekijk groter

Hoog tijd voor tijd

Ervaringsgericht stimuleren van tijdsinzicht bij kinderen met autisme

9789462671720

Verkrijgbaar

Dit praktisch werkboek biedt mensen met autisme niet enkel theoretische kennis aan, maar helpt ook om tijd echt te voelen en te leren inschatten. Voor mensen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf acht jaar. Met downloadbare werkbladen en oefeningen.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.
Extra 20 x 25 cm

Meer informatie

Tijd is een onlosmakelijk deel van ons leven. Goed kunnen omgaan met tijd zorgt voor overzicht in je leven, en dus voor meer basisrust, en voor een betere planning. Maar voor mensen met autisme is tijd niet vanzelfsprekend. Het is vluchtig, je kan het niet vastpakken en je mag tijdsbegrippen niet altijd letterlijk nemen. Daarom moeten we ons aanpassen aan de specifieke denkstijl van mensen met autisme en dat doet dit praktisch werkboek. Het biedt niet enkel theoretische kennis aan, maar het helpt ook om tijd echt te voelen en te leren inschatten. Van daaruit leert het ook erg praktische vaardigheden zoals ‘leren plannen’ aan. Hoog tijd voor tijd omvat zeven hoofdstukken die zijn opgebouwd rond één bepaalde tijdseenheid (een seconde, een minuut, een uur, een dag, een week, een maand, een jaar). Het bevat heel wat downloadbare werkbladen en oefeningen waar je direct mee aan de slag kan. Het mikt op mensen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf acht, negen jaar die functioneel kunnen lezen en schrijven.

In samenwerking met Autisme Centraal

Auteurs

Davinia Vandevelde

Davinia Vandevelde werkt in het behandelteam autisme CAR Ter Eecken in Oudenaarde en is actief in Groepspraktijk Corligo waar ze deel uitmaakt van een multidisciplinair team.