Dichtbij en toch veraf Bekijk groter

Dichtbij en toch veraf

Werkboek voor familieleden van psychotische patiënten

9789064451607

Sold out

Beknopte en begrijpelijke informatie over wat de medische wetenschap op dit moment weet over schizofrenie. Voor mensen van wie familie, verwanten of dichte vrienden getroffen worden door schizofrenie. 

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 1999
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 84p.

Meer informatie

Dit boekje werd speciaal geschreven voor mensen van wie familie, verwanten of dichte vrienden getroffen worden door schizofrenie. Je vindt hierin geen moeilijke wetenschappelijke verhalen. Wel beknopte en begrijpelijke informatie over wat de medische wetenschap op dit moment weet over schizofrenie. Dit is geen roman en ook geen studieboek. Je kan het in stukjes lezen, op maat van wat je wil weten. Je kan het verschillende keren lezen en je zal merken dat je altijd wel weer iets nieuws ontdekt. Het is ook een werkboek. Als je nog vragen hebt, praat erover met de dokter of de hulpverleners. Dit boek geeft je een goede houvast om dat gesprek te voeren. Dit boek is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en klinische ervaringen, geeft praktische en concrete tips over hoe je mensen met schizofrenie kan helpen, hoe je met hen kan omgaan en hoe je ze kan ondersteunen om een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Uitgave met de steun van Janssens-Cilag

Auteurs

Marc De Hert

Marc De Hert is psychiater-psychotherapeut (PSC Sint-Alexius Elsene en UC Sint-Jozef Kortenberg) en doctor in de biomedische wetenschappen.


Geerdt Magiels

Geerdt Magiels is (media)bioloog en (wetenschaps)filosoof. Hij publiceert over geneesmiddelen, gezondheid, gezondheidszorg, kunst en wetenschap.