Brood en bomen Bekijk groter

Brood en bomen

Dementie uitgelicht

9789462670280

Verkrijgbaar

Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over communicatie tussen mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers. Over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol praktische tips, en aandacht voor zingeving.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.

Meer informatie

Brood en bomen klinkt u vreemd in de oren? De titel lijkt inderdaad wat vreemd. Maar hij voert ons wel naar het hart van dit boek. Want de communicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje. Eric Du Meunier trok met zijn bandopnemer van Zeebrugge tot Hasselt en Utrecht, en sprak met beide groepen. Maar ook met artsen, maatschappelijk werkers, mensen achter creatieve initiatieven, zelfhulpgroepen. Hoe ervaren mensen met dementie hun omgeving? Hoe ervaren zij zichzelf? Hoe ga je om met een ondankbare moeder? Wat doet een zoon die tegenover zijn agressieve vader staat? Wat maakt voor al die mensen nu precies het verschil in ondersteuning?
Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol grote en kleine praktische tips, en ook aandacht voor dementie en zingeving.

Samen met het boek krijgt u ook de sociale kaart dementie en links naar informatieve filmpjes aangeboden. Omdat meer kennis over en begrip voor mensen met dementie broodnodig is.

Uitgave in samenwerking met SEL Amberes vzw

Gerelateerde titels

Auteurs

Eric Du Meunier

Eric Du Meunier werkt als zorgcoördinator voor Thuiszorgcentrum
Antwerpen vzw.


Hugo Goedemé

Hugo Goedemé is referentiepersoon en cursus- en workshopbegeleider ‘Anders omgaan met dementie’.


Persartikels

ATV - Wakker op zondag (5-04-2015)
Interview - herbekijken

HVV (april 2015)
"Als je nog nooit écht met dementie en personen die dementeren te maken had, is dit boek een warme bron van inlichtingen en inzichten en zelfs een werkelijke ”must”.  Als je er middenin zit of één van de zorgdragers bent, biedt het een aanmoediging, steun en een brok waardering." - Recensie - lezen

Ziekenzorgantwerpen.be (14-04-2015)
"Het is een zeer ‘warm’ boek geworden, waar mensen hun zoeken, lukken en mislukken in prijs geven. De boventoon die daar in wordt aangeslagen, is één van creatieve en realistische benaderingen, met tips op allerlei vlakken. Het is niet emotioneel, maar wel gevoelig. Het fijne is dat mantelzorgers er zich in kunnen herkennen." - Recensie - lezen