Werk maken van vrije tijd Bekijk groter

Werk maken van vrije tijd

Vrije tijd en autisme

9789064453250

Verkrijgbaar

Steven Degrieck vertaalt in dit boek de theoretische kennis over autisme in bruikbare, concrete en praktische adviezen rond vrije tijd.

Meer details

18,75 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2003 - 2008, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Mensen met autisme hebben een gebrek aan centrale coherentie. Dat leidt in de vrije tijd tot heel wat specifieke problemen, zowel voor jongeren als voor volwassenen, zowel voor mensen met autisme en een bijkomende verstandelijke beperking als voor normaal begaafde mensen met autisme. Uiteraard is het probleem voor deze groepen telkens anders. Maar de aanpak ervan komt toch telkens neer op een goed begrip van het autistische denken, om zo de situatie beter te begrijpen en ook aan te passen.
Mensen met autisme pikken niet altijd even spontaan nieuwe vaardigheden en interesses op. Dikwijls zal de eerste stap naar een (nieuwe) vrijetijdsbezigheid gezet moeten worden aan de aanleertafel. Belangrijk is het kunnen kiezen, het zelf bepalen wat je gaat doen met je vrije tijd. Met een aantal aanpassingen kan je die moeilijkheid aanpakken. Dat geldt ook voor de sociale aspecten van vrije tijd. Ook sport en motorische activiteiten kunnen aangepast worden aan autisme. Het komt eropaan de theoretische kennis over autisme te vertalen in bruikbare, concrete en praktische adviezen en dat is wat Steven Degrieck in dit boek doet. Hij richt zich daarbij niet tot één specifiek deelpubliek. Ieder kan er wel dingen in vinden die bruikbaar zijn in zijn of haar situatie.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Steven Degrieck

Steven Degrieck, orthopedagoog, heeft een jarenlange ervaring in praktijkgerichte vorming en begeleiding. Hij is werkzaam bij Autisme Centraal en is gespecialiseerd in evaluatieprocedures om functionele individuele handelingsplannen te ontwikkelen. Bij Autisme Centraal worden over geheel Europa workshops georganiseerd rond informeel onderzoek bij mensen met een autismespectrumstoornis.