Denk & doe Bekijk groter

Denk & doe

Praktische ideeën voor de eerste stappen in het leerproces bij

Verkrijgbaar

Praktische ideeën voor de eerste stappen in het leerproces bij mensen met autisme en mensen met een ontwikkelingsachterstand.

Meer details

18,75 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

Meer informatie

Om mensen met een autismespectrumstoornis die kennis en vaardigheden aan te leren waarmee ze kunnen overleven in een wereld die niet op hun leest geschoeid is, volstaat theoretische kennis over autisme niet. Theorieën helpen wel bij het begrijpen van deze uitzonderlijke stoornis, maar op de werkvloer is vooral praktische kennis nodig. Steven Degrieck weet als geen ander de theoretische kennis over autisme te vertalen in bruikbare, concrete en praktische adviezen. Met Denk & doe, een herwerking van het vroegere 'Takenboek', biedt hij leerkrachten, therapeuten, activiteitenbegeleiders en ouders een handige leidraad bij het opzetten van leeractiviteiten. Naast de vele concrete voorbeelden bevat dit boek een erg heldere beschrijving van hoe men leeractiviteiten 'op maat' kan ontwikkelen voor zowel mensen met autisme als mensen met een verstandelijke handicap. Erg vernieuwend is het extra deel over aangepaste activiteiten om een gesprek tot stand te brengen met begaafde mensen met autisme. Denk & doe is meer dan een inspirerend boek. Het is de 'gouden gids' voor wie mensen met autisme wil helpen ontwikkelen. Dus: lees en doe! - Peter Vermeulen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Steven Degrieck

Steven Degrieck, orthopedagoog, heeft een jarenlange ervaring in praktijkgerichte vorming en begeleiding. Hij is werkzaam bij Autisme Centraal en is gespecialiseerd in evaluatieprocedures om functionele individuele handelingsplannen te ontwikkelen. Bij Autisme Centraal worden over geheel Europa workshops georganiseerd rond informeel onderzoek bij mensen met een autismespectrumstoornis.