Nietzsche Bekijk groter

Nietzsche

9789086842575

Verkrijgbaar

Een meeslepend portret van een van de grootste filosofen van de negentiende eeuw dat zich meer concentreert op de man en het drama van zijn leven dan op zijn werk. Een indrukwekkend document om het denken van de filosoof grondig te begrijpen.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Nietzsche is een meeslepend portret van een van de grootste filosofen van de negentiende eeuw. In deze levendige biografische studie richt Zweig zich op Nietzsches gewoonten, passies en obsessies. Zweig concentreert zich meer op de man dan op zijn werk en trekt de lezer onverbiddelijk mee in het drama van Nietzsches leven.

Zweig vertelt over een man die bijna volledig blind is, die gekweld wordt door hevige buikpijnen en vreselijke hoofdpijnen. Een man die een eenzaam, afgezonderd bestaan leidt en als een ‘zwerver van de geest’ ronddoolt in anonieme pensions, geobsedeerd door voedsel, tijd en zijn slechte gezondheid. Bij Nietzsche echter zijn de tragiek van zijn bestaan, zijn absolute eenzaamheid en zijn hartstocht voor de waarheid, essentiële feiten die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn wervelende intellectuele ontwikkeling en daarom van fundamenteel belang om het unieke van zijn werk en denken te begrijpen. Dit meesterlijke portret van de mens Nietzsche is een indrukwekkend document om het denken van de filosoof grondig te begrijpen.

Uit het Duits vertaald door Bart van Kreel

Gerelateerde titels

Auteurs

Stefan Zweig

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.