Joseph Fouché - Portret van een politicus Bekijk groter

Joseph Fouché - Portret van een politicus

9789086842117

Verkrijgbaar

Biografische roman, psychologisch portret van een intrigant van het hoogste niveau, tegenspeler en/of medespeler van Robespierre, Napoleon en Talleyrand.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 252p.

Meer informatie

Stefan Zweig heeft met zijn schitterende biografische romans (over o.a. Marie Antoinette en Maria Stuart) honderdduizenden lezers weten te boeien. Van alle figuren die hij op onnavolgbare wijze heeft getekend is Fouché misschien wel de interessantste. Deze geboren intrigant heeft zich als tegenspeler en/of medespeler van Robespierre, Napoleon en Talleyrand onder elk bewind weten te handhaven, dankzij zijn geslepenheid en zijn volkomen gemis aan gewetensbezwaren.

In Joseph Fouché – Portret van een politicus tekent de meesterlijke verteller Zweig deze intrigant van het hoogste niveau ten voeten uit. Uit deze biografie blijkt eens te meer dat Zweig als geen ander het gevoel voor het dramatische element in de geschiedenis bezat; als geen ander ook wist hij zijn figuren psychologisch te doorschouwen door op zoek te gaan naar de mens achter de publieke figuren en de gevoelens achter de handelingen.

Uit het Duits door Frédérique van der Velde

Gerelateerde titels

Auteurs

Stefan Zweig

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.