De geneeskunst Bekijk groter

De geneeskunst

9789463400978

Verkrijgbaar

Het is het enige werk uit de Oudheid dat een vrijwel compleet beeld geeft van de praktijk van de geneeskunde in het Romeinse Rijk. Voor zowel medisch geschoolden als leken interessante lectuur.

Meer details

39,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 496p.

Meer informatie

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door John Nagelkerken, Julius Roos, Theo van de Wiel (†) en Jacqueline König 

In de eerste eeuw na Christus schreef Aulus Cornelius Celsus een encyclopedisch werk, De medicina, over de geneeskunde in zijn tijd. Na een inleiding over de ontwikkeling van de geneeskunde in voorgaande tijden, vooral bij de Grieken, bespreekt hij achtereenvolgens leefregels, behandeling van ziektes, recepten voor geneesmiddelen en chirurgische ingrepen. De vraag of hij arts was of goed geïnformeerde leek valt niet met zekerheid te beantwoorden. Maar met zijn aangename stijl en ongecompliceerde woordkeuze heeft hij een werk geschreven dat voor zowel medisch geschoolden als leken interessante lectuur oplevert.

Het is het enige werk uit de Oudheid dat een vrijwel compleet beeld geeft van de praktijk van de geneeskunde in het Romeinse Rijk.

Auteurs

Celsus