Het dekoloniseringsparcours Bekijk groter

Het dekoloniseringsparcours

Wandelen langs Kongolees erfgoed in België

9789462671799

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Het verhaal achter monumentaal Congolees koloniaal erfgoed in België. Lucas Catherine voorziet de officiële koloniale geschiedschrijving van een historisch correcte voetnoot. Een compleet geactualiseerde en aangevulde versie van de uitgave uit 2006.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's180p.
Extrageïllustreerd
Verwachte verschijningsdatumoktober 2019

Meer informatie

Een vakantie in Congo zit er voor weinig Belgen in. Te riskant, te duur en te beperkte rondreismogelijkheden. Maar in België naar Congo reizen: dat kan je al wandelend en met het openbaar vervoer. Want er is in België meer van Congo te zien dan je denkt. In Brussel alleen al kan je op lang weekend naar de voormalige kolonie. Dat is te danken aan Congolees erfgoed dat hier is bewaard gebleven. Dit boek vertelt het verhaal achter die monumenten en achter ander monumentaal Congolees koloniaal erfgoed. Het is een tocht door heel ons land, want de sporen zie je overal, van Blankenberge tot Aarlen, van Diksmuide tot Luik, en van Antwerpen en Brussel tot Gent en Oostende. Lucas Catherine voorziet de officiële koloniale geschiedschrijving van een historisch correcte voetnoot en helpt je die geschiedschrijving waar dat moet van zijn voetstuk te halen. Een compleet geactualiseerde en aangevulde versie van de uitgave uit 2006.

Auteurs

Lucas Catherine

Lucas Catherine (1947) schrijft over de Arabische wereld, over Congo en over Brussel. Hij reisde meermaals naar Libanon, Palestina, Jordanië, Syrië en Irak en leefde enkele jaren in de Arabische wereld.

Uitgebreide bio-bibliografie