Het dekoloniseringsparcours Bekijk groter

Het dekoloniseringsparcours

Wandelen langs Kongolees erfgoed in België

9789462671799

Verkrijgbaar

Het verhaal achter monumentaal Congolees koloniaal erfgoed in België. Lucas Catherine voorziet de officiële koloniale geschiedschrijving van een historisch correcte voetnoot en maakt de balans op van de acties tegen koloniale monumenten. 

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's252p.
Extrageïllustreerd

Meer informatie

Een vakantie in Congo zit er voor weinig Belgen in. Te riskant, te duur en te beperkte rondreismogelijkheden. Maar in België naar Congo reizen: dat kan je al wandelend en met het openbaar vervoer. Dat is te danken aan Congolees erfgoed dat hier is bewaard gebleven. Dit boek vertelt het verhaal achter de monumenten en ander koloniaal erfgoed. Het is een tocht door heel ons land, van Aarlen tot Blankenberge, van Diksmuide tot Luik, en van Antwerpen en Brussel tot Gent en Oostende. Lucas Catherine voorziet de officiële koloniale geschiedschrijving van een historisch correcte voetnoot en helpt je die geschiedschrijving waar nodig van zijn voetstuk te halen. Hij maakt ook de balans op van de acties tegen koloniale monumenten en vertelt waarom we onze koloniale geschiedenis moeten herschrijven. Een andere visie op ons koloniaal verleden, want de kolonisatie heeft niet alleen massa’s mensen vermoord, de koloniale geschiedschrijving heeft ook vaak de waarheid vermoord.

Downloaden

Auteurs

Lucas Catherine

Lucas Catherine (1947) schrijft over de Arabische wereld, over Congo en over Brussel. Hij reisde meermaals naar Libanon, Palestina, Jordanië, Syrië en Irak en leefde enkele jaren in de Arabische wereld.

Uitgebreide bio-bibliografie