Muzikale stijlgeschiedenis Bekijk groter

Muzikale stijlgeschiedenis

de evolutie van stijlkenmerken in de westerse klassieke muziek

9789057122484

Verkrijgbaar

Dit boek biedt een compact overzicht van de muzikale stijlgeschiedenis. Zeer geschikt voor studenten van muziekscholen en conservatoria, maar ook voor ieder ander die zijn luistervaardigheid wil vergroten. Met cd's met luistervoorbeelden.

Meer details

39,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2008, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 260p.
Extra met 2 cd's

Meer informatie

Hoe herken je Gregoriaans, Renaissance-muziek, Barok, muziek uit de Klassieke periode, Romantiek, Impressionisme, Expressionisme? Ervaren beluisteraars van klassieke muziek kunnen meestal wel 'intuïtief' vaststellen uit welke stijlperiode een compositie ongeveer stamt. Verwoorden waarom dat zo is, blijkt moeilijker. Daarvoor is kennis van de ontwikkeling van stijlkenmerken in de muziekgeschiedenis onontbeerlijk.

Dit succesvolle boek analyseert de verschillende perioden op stijlkenmerken als stemvoering, toonomvang, toonstelsel, melodievorming, ritmiek, harmonie, structuur en verhouding tussen tekst en muziek. Het biedt een compact overzicht van de muzikale stijlgeschiedenis. Daarmee is het zeer geschikt voor studenten van muziekscholen en conservatoria, maar ook voor ieder ander die zijn luistervaardigheid wil vergroten.

Na vier oplagen en veel positieve reacties van lezers werd het tijd voor een nieuwe editie, met veel meer luisterfragmenten en meer informatie over recente muziek. Het gewaardeerde compacte concept van Muzikale stijlgeschiedenis bleef bij deze uitbreiding gehandhaafd.

inclusief 2 cd's met luistervoorbeelden

Auteurs

Wouter Steffelaar

Wouter Steffelaar is als docent Muziekwetenschap verbonden aan de Open Universiteit.